Ga verder naar de inhoud

Sociale maribel & het jaaroverzicht werknemers

16.12.2020

Behoort je organisatie tot PC 329.01 en heb je een maribeltoekenning? Dan ontvang je deze maand normaal gesproken een mail met een overzicht van de werknemer(s) met maribeltussenkomst.

We willen je in dat verband wijzen op volgende aandachtspunten:

  • Controleer de gegevens die je hebt ontvangen. Zijn alle gegevens correct? Dan hoef je niets te doen.
  • Zijn er ontbrekende werknemers, wil je wijzigingen doorvoeren of zijn er andere gegevens niet correct? Bezorg dan de gecorrigeerde versie voor 16 januari terug aan het fonds.

Doe je dat niet, dan riskeer je een verkeerde maribelafrekening te krijgen. Het jaaroverzicht is namelijk de basis voor de loonstaten en de uiteindelijke afrekening.

Meer weten?

Anderen lazen ook dit:

OPGELET: nog geen loonsverhoging in PC 329.01!

Het is even opletten geblazen bij de loonafrekening voor deze maand. In het paritair comité 329.01 is er op dit moment nog geen loonsverhoging doorgevoerd. Controleer zeker of jullie sociaal secretariaat eventuele loonsverhogingen die andere paritaire comités (o.a. PC 319.01) doorvoeren, niet per vergissing toepast.

Reprobel: hoe zit dat vanaf 2021?

Het raamakkoord dat we sloten met Reprobel loopt tot en met 2020. Door de nieuwe wetgeving reprografie dekt deze inning naast kopieën sinds 2018 ook prints. Je kiest zelf of je organisatie al dan niet op dit voorstel intekent.

En de aangifte voor 2021? Die moet je nu nog niet doen: we wachten hiervoor nog op de publicatie van een kb. Pas daarna gaan de onderhandelingen over een nieuw raamakkoord van start.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!