Ga verder naar de inhoud

RSZ: verhoging forfaitaire kantoorvergoeding

06.09.2022

Als werkgever kun je werknemers die op regelmatige basis een substantieel deel van hun arbeidstijd aan thuiswerk doen, een forfaitaire kantoorvergoeding geven. De RSZ verhoogt het maximumforfait van de kantoorvergoeding als gevolg van een indexaanpassing.

De bureaukostenvergoeding voor werknemers die regelmatig van thuis werken bedraagt maximaal 142,95 euro/maand vanaf 1 september 2022.

De fiscus aanvaardt deze forfaitaire bedragen ook als terugbetalingen van kosten volgens de bepalingen uit de circulaire van 26 februari 2021 over tussenkomsten van de werkgever voor thuiswerk.

Bron: Administratieve instructies RSZ - 2022/3

Anderen lazen ook dit:

Laatste prognose indexaanpassing

In juli 2022 werd de spilindex opnieuw overschreden. Daardoor stegen de lonen in onze sector in september 2022 met 2%.

Het Planbureau voorspelt in zijn meest recente prognose de vier volgende momenten waarop de spilindex zou overschreden worden.

Herinner je werknemers aan de jobbonus

De jobbonus is er voor werknemers met een laag loon. Wie in aanmerking komt, ontvangt vanaf eind 2022 een brief van de Vlaamse overheid. Voor de uitbetaling van deze jobbonus vraagt de overheid aan de rechthebbenden om een rekeningnummer te registreren in Mijn Burgerprofiel. Maar die digitale stap is niet voor iedereen evident.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!