Ga verder naar de inhoud

Project Jobcreatie

24.03.2022

Op 1 april 2022 lanceert het Sociaal Fonds voor het Sociaal-Cultureel Werk het project Jobcreatie in het kader van VIA 6. Het project mikt op de bevordering van de tewerkstelling van min-26-jarigen en 55-plussers in de Vlaamse socioculturele sector. Organisaties kunnen bij een nieuwe aanwerving gedurende 12 maanden een tussenkomst krijgen tot 75% van de loonkosten.

Welke organisaties kunnen een tussenkomst aanvragen?

Elke organisatie met minimum 0,95 vte in dienst in het tweede kwartaal van 2022 en die behoort tot PC329.01 en PC329.03, Nederlandse taalrol RSZ.

Wie kan je aanwerven?

Iedere werknemer die bij aanvang van de arbeidsovereenkomst jonger is dan 26 jaar of ouder dan 54 jaar. Het contract moet minimaal halftijds zijn en van onbepaalde duur. Het moet gaan om een nieuwe aanwerving.

Welke tussenkomst kan je krijgen?

Je krijgt een jaar lang een tussenkomst van 75% van de loonkosten met een maximum van 3.040 euro per maand per vte.

Wat wordt verwacht van de werkgever?

Na de toekenning heb je 6 maanden de tijd voor de aanwerving. Je engageert je voor een kwaliteitsvol onthaal en een goede begeleiding van de nieuwe werknemer. Daarnaast zorg je voor een vlotte administratieve opvolging, die bewust minimaal is gehouden.

Aanvraag indienen

In 2022 wordt gestart met 50 trajecten. Werkgevers kunnen in deze oproep voor maximaal één min-26-jarige of 55-plusser een tussenkomst aanvragen. Dien je aanvraag in vóór 31 mei 2022. Ten laatste op 24 juni 2022 verneem je of je al dan niet een nieuwe werknemer kan aanwerven. De aanvragen verlopen via de website van Vivo.

Anderen lazen ook dit:

Tijdelijke werkloosheid vanaf 1 juli 2022

De vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid wegens overmacht door corona loopt af op 30 juni.

Vanaf 1 juli zullen de werkgevers die tijdelijke werkloosheid willen toepassen binnen hun organisatie terug de gewone procedure van tijdelijke werkloosheid wegens economische redenen moeten volgen. Er zijn wel nog een paar versoepelingen voorzien tijdens een overgangsperiode.

We geven je hieronder een overzicht van de voorwaarden, procedure en gevolgen voor de werknemer.

Overzicht van verschillende tewerkstellingsvormen ‘medewerkers’ in socio-culturele sector

Wil je een medewerker inschakelen in jouw organisatie, maar ben je er nog niet uit in welk statuut je dat best doet? In deze tabel vind je een handig overzicht van de verschillende statuten en hun belangrijkste kenmerken.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!