Ga verder naar de inhoud

Politiek verlof: model voor terugvordering van loon

15.09.2020

Als je een medewerker in dienst hebt die een politiek mandaat uitoefent, dan is het goed om te weten dat hij of zij daarvoor recht heeft op politiek verlof.

Voor de uitvoerende mandaten (burgemeester, schepen, voorzitter of lid van een bureau van een districtsraad of voorzitter van het OCMW) is dat politiek verlof onbetaald, voor de andere mandaten heeft de werknemer recht op politiek verlof met behoud van loon.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Sociaal akkoord krijgt uitvoering in NAR-cao's

Vorige maand kwamen de sociale partners tot een akkoord over een heel deel maatregelen: van landingsbaan tot minimumlonen. Deze princiepsakkoorden moesten nog in regelgevende teksten gegoten worden. Nu heeft de NAR zijn huiswerk klaar: een reeks cao's werd deze week gepubliceerd.

De cao's nr. 150 tot nr. 159 werden deze week afgesloten. In dit artikel lijsten we de verschillende maatregelen kort op, waarna wordt doorverwezen naar de uitgebreide analyse van onze collega's bij Unisoc.

Uitgebreid rouwverlof voor werknemers die naaste verliezen

Werknemers die een kind, echtgenoot of samenwonende partner verliezen, hebben voortaan recht op 10 dagen rouwverlof, in plaats van 3 dagen zoals voorheen.

Daarnaast wordt het rouwverlof ook uitgebreid naar pleegkinderen en -ouders.

Deze regelgeving geldt voor alle overlijdens vanaf 25 juli 2021.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!