Ga verder naar de inhoud

Deadline: collectieve planning van feestdagen en vervangingsdagen

14.09.2021

Sommige feestdagen vallen in een weekend. Als werkgever moet je die feestdagen vervangen door een andere dag in hetzelfde jaar. Dat kun je op verschillende manieren regelen. We vertellen je hoe dat in z'n werk gaat.

De wettelijke feestdagen van 2022 op een rij:

Feestdag Datum
Nieuwjaar
Zaterdag 1 januari 2022
Paasmaandag
Maandag 18 april 2022
Dag van de Arbeid
Zondag 1 mei 2022
Hemelvaartdag
Donderdag 26 mei 2022
Pinkstermaandag
Maandag 6 juni 2022
Nationale feestdag
Donderdag 21 juli 2022
Maria Hemelvaart
Maandag 15 augustus 2022
Allerheiligen
Dinsdag 1 november 2022
Wapenstilstand
Vrijdag 11 november 2022
Kerstmis
Zondag 25 december 2022

3 opties voor feestdagen die in een weekend vallen

Sommige feestdagen vallen in een weekend. Je moet als werkgever die feestdagen vervangen door een andere dag in hetzelfde jaar. Dat kun je op verschillende manieren regelen:

  • Vrij opnemen: bepaalt je arbeidsreglement of een akkoord met de werknemers dat de werknemers de vervangingsdagen vrij mogen nemen? Dan moet je niets doen.
  • Eerstvolgende maandag: is er geen vrije keuze en vind je het goed dat de vervangende feestdag verschuift naar de eerstvolgende maandag, dan moet je ook niets doen.
  • Collectieve planning: mogelijk is er een betere bestemming voor die feestdagen in het weekend: bijvoorbeeld een brugdag op vrijdag 27 mei 2022. Dan moet je die vervangingsdag collectief vastleggen.

Hoe maak ik zo'n collectieve planning?

  • In dat geval sluit je vóór 15 december 2021 een akkoord met de werknemers over de vervangingsdag.
  • Is er een ondernemingsraad in je organisatie, dan kan die erover beslissen. Zo niet, dan kan je een akkoord sluiten met de vakbondsafvaardiging. Bij gebrek aan (een akkoord met de) vakbondsafvaardiging kan je met de werknemers een akkoord sluiten over de vervangende feestdagen. Als dat laatste ook niet lukt, dan kan het met elke werknemer individueel.
  • Je voegt het bericht met het akkoord over de overeengekomen vervangingsdag toe als bijlage bij het arbeidsreglement. Belangrijk: daarvoor moet je de wijzigingsprocedure arbeidsreglement niet volgen, maar in principe moet je wel binnen 8 dagen een afschrift bezorgen aan de arbeidsinspectie. Je hangt het bericht ook vóór 15 december 2021 uit.
  • De vervangende feestdag krijgt wettelijk het karakter van een betaalde feestdag. Wie op een vervangende feestdag in dienst is, heeft er recht op. Of de werknemer al of niet in dienst was of zal zijn op de datum van de vervangen feestdag is niet relevant.

Meer weten?

We hebben de vaakst gestelde vragen rond feestdagen gebundeld in deze FAQ.

Anderen lazen ook dit:

Vakbondsactie op dinsdag 21 september

Het ABVV dient ook in onze sector een stakingsaanzegging in voor dinsdag 21 september. Ze organiseren die dag een syndicale actie (“concentratie”) in Luik die gaat over het sensibiliseren over de syndicale vrijheden.

Mantelzorgverlof: alles wat je moet weten als werkgever

Het mantelzorgverlof werd in het leven geroepen op 1 september 2020 als specifieke vorm van thematisch verlof. In dit artikel zetten we alle voorwaarden en modaliteiten nog eens op een rijtje.

Goed nieuws voor werknemers die zorg dragen voor een zorgbehoevend persoon: vanaf 1 september 2021 wordt de maximale duur van het mantelzorgverlof per zorgbehoevende persoon opgetrokken tot 3 maanden volledige onderbreking en tot 6 maanden bij een vermindering van de arbeidsprestaties tot 1/2e of 1/5e.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!