Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 444 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 7 van 37

FAQ: Vakantie en andere verlofdagen tegen de jaarwisseling

Vakantie wordt per kalenderjaar toegekend. Het einde van het jaar zorgt soms voor enkele problemen. Wat als werknemers hun verlof niet hebben opgenomen? Moet ik dit verlof dan uitbetalen? Wat met ADV-dagen? Hoe bepaal ik de collectieve vakantie in de organisatie? Je leest het hier.

Afstandsonderwijs geeft ook recht op betaald educatief verlof in schooljaar 2022-2023 (Brussels Gewest)

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geven opleidingen die gedeeltelijk of volledig van op afstand worden gegeven tijdens het schooljaar 2022-2023 ook recht op betaald educatief verlof (BEV), net zoals de twee voorbije jaren.

Indexering bedragen SWT op 1 november 2022

Door de overschrijding van de spilindex zijn op 1 november 2022 verschillende bedragen in het kader van SWT, geïndexeerd.

Begrotingsakkoord: welke maatregelen voor de socio-culturele sector?

De federale regering heeft haar begroting opgemaakt voor 2023 en 2024. Hieronder krijg je een overzicht van een aantal maatregelen die belangrijk zijn voor de socio-culturele sector. De maatregelen moeten nog uitgewerkt worden. Naarmate ze worden omgezet in regelgeving, zullen we je hierover verder informeren.

Loongrens betaald educatief verlof en Vlaams opleidingsverlof schooljaar 2022-2023

Een werknemer die een opleiding volgt en daarvoor betaald educatief verlof (BEV) of Vlaams opleidingsverlof (VOV) opneemt? Je mag het brutoloon van die werknemer tijdens de uren opleidingsverlof beperken tot een bepaald plafond.

CAO 161 en 162: Meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden en een betere work-life balans

Twee nieuwe NAR cao's moeten voor de werknemer meer zekere arbeidsvoorwaarden en een betere work-life balans garanderen.

Bereid je voor op de sociale verkiezingen van 2024

De volgende sociale verkiezingen vinden plaats in mei 2024. Dat lijkt nog ver weg. Maar als het personeelsbestand van jouw organisatie rond de 50 of 100 werknemers ligt dan kan je daar toch best al even bij stilstaan.

Het re-integratietraject 2.0: niet langer zomaar het eindpunt van de arbeidsrelatie

Door een recent KB van 11 september 2022 wordt het re-integratietraject grondig gewijzigd. Een van de grote doelen van de wijziging is het loskoppelen van de procedure van het re-integratietraject van het beëindigen van de arbeidsovereenkomst door medische overmacht.

Deadline: collectieve planning van feestdagen en vervangingsdagen

Sommige feestdagen vallen op een zondag of een andere inactiviteitsdag in de organisatie (zoals een zaterdag). Als werkgever moet je die feestdagen vervangen door een andere dag in hetzelfde jaar. Dat kun je op verschillende manieren regelen. We vertellen je hoe dat in z'n werk gaat.

Deadline: jaarlijks actieplan voorleggen aan Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk

Elk jaar voor 1 november moet je als werkgever een jaarlijks actieplan opstellen en voorleggen aan het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk.

Uitstel aanvraag terugbetaling VOV tot 30 november 2022

Voor het schooljaar 2021-2022 geldt nog een uitzondering voor het indienen van de terugbetalingsaanvraag voor de uren Vlaams opleidingsverlof. Voor alle opleidingen die gestart zijn tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2022, kan je nog een aanvraag indienen t.e.m. 30 november 2022.

Deadline: aanvraag educatief verlof of Vlaams Opleidingsverlof

Werknemers die tijdens het schooljaar 2022-2023 een jaaropleiding volgen en daarvoor betaald educatief verlof (BEV) of Vlaams Opleidingsverlof (VOV) willen opnemen, bezorgen jou als werkgever uiterlijk op 31 oktober 2022 het getuigschrift van regelmatige inschrijving.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!