Ga verder naar de inhoud

Kennisbank

Werkgever in paritair comité 329.01 of PC 329.03 en lid van Sociare? Dan vind je hier alles terug wat je moet weten om op een juridisch correcte manier personeel in te zetten: basisinfo, maar ook modeldocumenten, tools en FAQ's. Kijk gerust eens rond en contacteer ons gerust mocht je vragen hebben.

Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 433 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 35 van 37

Beperkte solidariteitsbijdrage voor studenten: staven met bewijs van inschrijving

Stelt jouw organisatie studenten tewerk waarvoor je een beperkte solidariteitsbijdrage betaalt? Dan moet je dat voortaan extra staven met een bewijs van inschrijving van een (hoge)school of universiteit. Dat laat de RSZ weten in haar administratieve instructies van het eerste kwartaal.

Syllabus sociale maribel

In deze handige syllabus vinden onze leden alle informatie over sociale maribel voor de PC's 329.01 en PC 329.03.

Model overzicht kleine vergoedingsregel

Je kunt er als organisatie voor kiezen om zelf een lijst bij te houden van alle toegekende kleine vergoedingen aan de kunstenaar.

Overzicht bevoegdheden overlegorganen

Heb je niet helemaal helder wat de bevoegdheden van een vakbondsafvaardiging, ondernemingsraad en comité precies zijn? Of wil je weten welke informatie je aan wie beschikbaar moet stellen en hoe het zit met raadplegings- en beslissingsprocedures? Download dan ons handige overzicht.

Aanmoedigingspremie voor 1/10de ouderschapsverlof vanaf 1 september 2020

Sinds 2019 kunnen werknemers een 1/10de ouderschapsverlof opnemen.

Vanaf september wordt zo’n ouderschapsverlof voor werknemers in de Vlaamse social profitsector financieel interessanter omdat er net als voor andere ouderschapsverloven een aanmoedigingspremie tegenover wordt gezet.

Onderhandelingen over een nieuw Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA6) van start

Begin juli is er op het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon overleg geweest tussen de Vlaamse Regering en de vakbonden en werkgevers van de zorg- en welzijnssector rond het 6de Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA6). Via Verso, intersectorale werkgeversorganisatie voor de Vlaamse sociale ondernemingen, is ook de socioculturele sector vertegenwoordigd op de werkgeversbank.

Corona & tijdelijke werkloosheid wegens overmacht: meldingsplicht vanaf 13 juli 2020

Ben je van plan om nog tijdelijke werkloosheid corona in te roepen voor jouw organisatie? Weet dan dat er sinds 13 juli 2020 nieuwe formaliteiten en een meldingsplicht gelden voor werkgevers. Dat staat te lezen in het bijzondere-machtenbesluit nr. 37 van 24 juni 2020.

Sociale Maribel, wat is dat nu eigenlijk?

We zetten alle feiten over dit fonds dat je kan aanspreken voor loonsubsidies op een rij in dit artikel.

Minimumafstand voor tussenkomst openbaar vervoer geschrapt vanaf 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 mag je als werkgever geen minimumafstand meer hanteren voor terugbetaling van het woon-werkverkeer van werknemers. Je betaalt dus al een tussenkomst vanaf de eerste kilometer.

Nieuwe cao eindejaarspremie

Bij wijze van uitvoering van het VIA5-akkoord sloten we in juni bij Sociare een nieuwe cao eindejaarspremie af met de vakbonden in PC 329.01. Daarin is afgeklopt dat de VIA-middelen in heel wat deelsectoren gebruikt zullen worden voor een hogere eindejaarspremie of zelfs een volwaardige 13de maand.

Corona-tijdskrediet voor organisaties in herstructurering of in moeilijkheden

Een nieuw type tijdskrediet bestaat sinds de zomer: het corona-tijdskrediet. Vanaf 1 juli kunnen werknemers van organisaties die erkend zijn als zijnde in herstructurering of in moeilijkheden in een halftijds of 1/5de tijdskrediet stappen. De RVA gaat dit corona-tijdskrediet niet aanrekenen op het totale saldo aan tijdskrediet.

Juist is Juist: kennisplatform & toolbox voor samenwerkingen met kunstenaars

Werkt jouw organisatie al eens samen met kunstenaars, maar stel je je vragen over hoe je dat arbeidsrechtelijk gezien best regelt? Ga dan zeker eens kijken op Juist is Juist, een kennisplatform & toolbox dat faire arbeidsrelaties nastreeft tussen kunstenaars en opdrachtgevers.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!