Ga verder naar de inhoud
Zoeken

Thema's

Filteren op format

Een totaal van 421 artikels gevonden. Er worden 12 artikels getoond op pagina 30 van 36

Tool: verlofrechten berekenen voor 2021

Vind je het berekenen van de wettelijke vakantiedagen en sectorale verlofdagen waar elke werknemer per kalenderjaar recht op heeft maar een vervelend klusje? Met onze tool is het echt supersimpel!

Tool: registratie vormingen

Bezig met het opmaken van je sociale balans als onderdeel van de jaarrekening? Met deze tool registreer je snel en makkelijk alle gegevens rond vormingen.

Calculator: berekening opzeggingstermijn of verbrekingsvergoeding

Wanneer iemand -om welke reden dan ook- uit dienst gaat bij je organisatie, kan het handig zijn om snel te weten hoe lang zijn of haar opzeggingstermijn is of welk bedrag je aan de verbrekingsvergoeding kwijt gaat zijn. Dat doe je snel & makkelijk met deze calculator.

Cao: woon-werkverkeer in paritair comité 329.01

Welke tussenkomst moet je betalen aan werknemers in paritair comité 329.01 wanneer zij met de auto, trein of fiets naar het werk komen? De integrale cao die dit bepaalt, kan je hier downloaden en bekijken.

Cao: woon-werkverkeer in paritair comité 329.03

Welke tussenkomst moet je betalen aan werknemers in PC 329.03 wanneer zij met de auto, trein of fiets naar het werk komen? De integrale cao die dit bepaalt, vind je hier.

Cao VIA: middelenverdeling voor kwaliteitsbevordering

Om de versnippering van via-budgetten tegen te gaan, hervormden de sociale partners de kwaliteitsmiddelen. In deze cao lees je wat er in deze maatregel vervat zit en hoe je de via-middelen hiervoor kunt gebruiken.

Cao: welzijn in paritair comité 329.01

Eind 2019 sloten we binnen paritair comité 329.01 een cao af die zich focust op het voorkomen en verminderen van stress, burn-out, agressie en andere psychosociale risico’s op het werk. Ander aandachtspunt: re-integratie en progressieve werkhervatting na ziekte of ongeval bevorderen.

Cao: vakantieregeling

In deze cao staat vastgelegd dat werknemers heel het jaar door recht hebben om een aansluitende periode van 2 weken jaarlijkse vakantie op te nemen.

Cao: toekenning syndicale premie

Medewerkers die aangesloten zijn bij een vakbond hebben recht op een syndicale premie. De financiering van die premie gebeurt in onze sector door een voorafname op de via-middelen.

Tijdskrediet/landingsbanen: sectorale cao's

Rond tijdskrediet zijn er ook 4 sectorale cao's gesloten, die enkel gelden binnen paritair comité 329. Ze leggen uit hoe het zit met de zogenaamde landingsbanen: tijdskrediet voor werknemers ouder dan 55 jaar met een lange loopbaan, zwaar beroep of die 's nachts werken.

Cao: tijdskrediet

Op 27 juni 2013 werd in het paritair comité 329 een cao afgesloten die gaat over tijdskrediet, loopbaanvermindering en landingsbanen, en die ook het stelsel van aanmoedigingspremies in de socioculturele sector vastlegt.

Corona: het onderscheid tussen essentiële en niet essentiële beroepen

Het ministerieel besluit van 30 april wijzigde het ministerieel besluit van 23 maart over essentiële en niet-essentiële diensten.

Dit nieuw ministerieel besluit verandert niet de geest van het ministerieel besluit van 23 maart, maar omvat wel enkele nieuwigheden.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!