Ga verder naar de inhoud

Overzicht: belangrijke data & deadlines

05.07.2022

Doorheen het kalenderjaar zijn er heel wat data & deadlines die je als coördinator of verantwoordelijke voor de personeelsadministratie beter niet uit het oog verliest.

Het zijn momenten waarop je bepaalde documenten in orde brengt of communiceert met je personeel, de fondsen of bepaalde overheidsinstellingen.

We hebben bij Sociare de gewoonte om die belangrijke data onder de aandacht te brengen tijdens onze opleidingen en in onze nieuwsbrieven, maar op deze pagina hebben we ze allemaal ook nog eens gebundeld:

Anderen lazen ook dit:

Werken tijdens een hittegolf: waar moet je rekening mee houden?

We worden er tijdens de zomerperiode regelmatig mee geconfronteerd: hittegolven waarbij de temperaturen oplopen tot 30 graden of meer. Wat zijn wettelijk gezien je verplichtingen tegenover je medewerkers? En hoe zit dat als ze telewerken? We zetten het op een rij in dit artikel

Op komst: Nieuwe maatregelen voor een beter evenwicht werk-privéleven

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne heeft een aantal maatregelen uitgewerkt om het evenwicht tussen werk en privéleven te verbeteren.
Het gaat om een omzetting van een Europese richtlijn naar Belgisch recht.

Meest in het oog springend is de invoering van een nieuw zorgverlof en de mogelijkheid voor de werknemer om een meer flexibele werkregeling te vragen.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!