Ga verder naar de inhoud

Documenten: overgang van onderneming met behoud van rechten

15.09.2020

Word je organisatie overgenomen door een andere onderneming, en maken ook je medewerkers mee de overstap? Dan communiceer je daar op voorhand over, en sluit de nieuwe werkgever daarover met iedere medewerker afzonderlijk een bijlage bij de arbeidsovereenkomst af.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Fusie en overname: wat betekent dat als werkgever?

Een fusie tot een goed einde brengen: het is als vzw dikwijls een helse klus. Met welke regelgeving hou je rekening? Wanneer geldt die regelgeving? Wie zijn de betrokken werknemers? Wat betekent dat concreet. Deze FAQ geeft je eerste antwoorden op je vragen.

Voorakkoord VIA6: 577 miljoen euro extra voor meer personeel en hogere lonen

Deze ochtend hebben de werkgevers en werknemers uit de Vlaamse social profitsectoren een ontwerp van voorakkoord voor VIA6 bereikt met de Vlaamse regering. Sociare maakt deel uit van de onderhandelingsdelegatie voor dit nieuwe, intersectorale akkoord.

VIA6, dat loopt van 1 januari 2021 tot 31 december 2025, bepaalt de principes en het budgettaire kader voor een substantiële koopkrachtverhoging voor het personeel in de Vlaamse social profitsectoren, maar investeert ook in kwalitatieve jobs, meer mensen op de werkvloer en vernieuwde strategieën in de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Het akkoord heeft betrekking op 179.718 vte in zowel de private als de publieke social profit.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!