Ga verder naar de inhoud

Overeenkomst voor het gebruik van een bedrijfswagen

08.09.2020

Je moet de bedrijfswagen enkel als loon beschouwen als de werknemer er ook privéverplaatsingen mee doet, dat zijn zowel de loutere privéverplaatsingen als het woon-werkverkeer. In dat geval sluit je best een overeenkomst met de werknemer.

Geef je een bedrijfswagen en gebruikt de werknemer die enkel voor beroepsverplaatsingen, dan is er geen sprake van een extra voordeel. In dat geval raden we aan om eveneens een overeenkomst te sluiten met de werknemer en een logboek voor het professioneel gebruik bij te houden.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

OPGELET: nog geen loonsverhoging in PC 329.01!

Het is even opletten geblazen bij de loonafrekening voor deze maand. In het paritair comité 329.01 is er op dit moment nog geen loonsverhoging doorgevoerd. Controleer zeker of jullie sociaal secretariaat eventuele loonsverhogingen die andere paritaire comités (o.a. PC 319.01) doorvoeren, niet per vergissing toepast.

Bedrijfswagens: begrenzing referentie-CO2-uitstoot vanaf 2021

Vanaf 2021 wordt de referentie-CO2-uitstoot bij bedrijfswagens begrensd. Door die ingreep kunnen de referentiewaarden van het betrokken jaar niet meer hoger zijn dan deze van het jaar ervoor. Daardoor kan het voordeel van alle aard (dat verbonden is aan het privégebruik van de bedrijfswagen) niet nog verder dalen en zullen werknemers netto minder overhouden.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!