Ga verder naar de inhoud

Modellen: medewerkers een verwittiging geven

17.09.2020

Af en toe kom je als werkgever in aanraking met medewerkers die zich niet aan de regels houden en die je op de vingers wil tikken. Omdat ze onrechtmatig afwezig zijn, regelmatig te laat komen of slordig omspringen met materiaal van je organisatie.

In deze en andere situaties raden we altijd aan om een verwittiging aan het adres van de medewerker in kwestie op papier te zetten. Zo heb je bewijs in handen voor als de arbeidsovereenkomst ooit tot een einde komt.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Telethuiswerk: hoe organiseer ik het praktisch in coronatijden?

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het telethuiswerk de regel bij alle ondernemingen, verenigingen en diensten voor alle personeelsleden wiens functie zich ertoe leent, in de mate dat de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten en de dienstverlening dit toelaat. Je maakt hier best praktische afspraken over met je werknemers, afgestemd op de huidige situatie. Lees meer in deze update.

25-dagenregel wordt in 2021 50-dagenregel voor bepaalde functies

Monitoren die werken onder de zogenaamde 25-dagenregel of artikel 17 mogen in 2021 uitzonderlijk 50 in plaats van 25 dagen presteren. Dat wordt bepaald door een koninklijk besluit. De maatregel gaat retroactief in vanaf 1 januari 2021.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!