Ga verder naar de inhoud

Model - attest uitzondering op verplichting telewerk

22.11.2021

De overheid schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen het coronavirus en heeft telewerken opnieuw verplicht gemaakt. Daarvoor gold een sterke aanbeveling. Uitzondering? Mensen die écht nodig zijn op de werkvloer. Zij moeten hiervoor wel een attest krijgen van de werkgever.

Zelf zo'n attest opstellen voor een (groep van) werknemer(s)? Gebruik het model als vertrekpunt:

Anderen lazen ook dit:

Opnieuw strengere coronaregels: brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk

Als gevolg van de stijgende coronacijfers worden ook de coronaregels opnieuw strenger. Naast een brede mondmaskerplicht wordt telewerk terug verplicht. Het Overlegcomité wil zo vermijden dat het gezondheidssysteem totaal overbelast geraakt, terwijl het onderwijs en onze economie zo normaal mogelijk blijft functioneren.

UPDATE: het Overlegcomité van 26 november 2021 nam bijkomende maatregelen.

Medewerkers mogen afwezig zijn voor coronatest met behoud van loon

De NAR heeft met spoed een cao afgesloten die werknemers het recht geeft om afwezig te zijn van het werk met behoud van loon als zij zich moeten laten testen op COVID-19. Die cao komt er naar aanleiding van de Self Assessment Test die de overheid heeft voorzien.

Cao nummer 160 is in werking getreden op 19 november 2021 en is van toepassing tot 28 februari 2022. Je leest er alles over in dit artikel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!