Ga verder naar de inhoud

Meervoudige ontslagen: alle verplichtingen op een rij

01.10.2020

Staat een substantiële financiering op de helling? Dan zal je in de toekomst je werking misschien moeten herorganiseren.

Wat zijn de mogelijkheden om deze reorganisatie door te voeren en de kost van de werkingsmiddelen effectief te verminderen? Tijdelijke oplossingen, zoals tijdskrediet en thematische verloven? Moet je de samenwerking met bepaalde medewerkers dringend of op termijn stopzetten? Val je dan onder de verplichte regels van bekendmaking en informatie van 'collectief ontslag'?

In dit stappenplan vind je terug onder welke voorwaarden je bij meerdere ontslagen in een tijdspanne van 60 kalenderdagen al dan niet valt onder 'de wet Renault-collectief ontslag'. En wanneer je tijdelijk een aanvullende vergoeding bovenop de werkloosheidsuitkeringen moet betalen. Tot slot gaan we nog dieper in op het engagement dat je als werkgever neemt voor de activering van de ontslagen werknemers.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Corona: akkoord sociale partners over omkadering alternatieve wijzen van stemming

De sociale verkiezingen zullen plaatsvinden van 16 tot en met 29 november 2020 binnen de bijzondere Corona-context. Het is dan ook van belang dat er in de meest veilige omstandigheden kan worden gestemd.

Landingsbanen in PC 329

Een tijdskrediet type landingsbaan is een vorm van loopbaanonderbreking waarbij een werknemer vanaf een bepaalde leeftijd het vliegtuig van z'n carrière rustig richting pensioen-terminal kan manoeuvreren. In principe kan een werknemer vanaf de leeftijd van 60 jaar dan 4/5e of halftijds gaan werken, waarbij voor de gewerkte uren loon wordt betaald en voor de uren in landingsbaan een uitkering wordt betaald door de RVA.

Kan dat ook voor werknemers jonger dan 60? Welke voorwaarden gelden? Je leest alles over landingsbanen in PC 329 hieronder.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!