Ga verder naar de inhoud

Meervoudige ontslagen: alle verplichtingen op een rij

01.10.2020

Staat een substantiƫle financiering op de helling? Dan zal je in de toekomst je werking misschien moeten herorganiseren.

Wat zijn de mogelijkheden om deze reorganisatie door te voeren en de kost van de werkingsmiddelen effectief te verminderen? Tijdelijke oplossingen, zoals tijdskrediet en thematische verloven? Moet je de samenwerking met bepaalde medewerkers dringend of op termijn stopzetten? Val je dan onder de verplichte regels van bekendmaking en informatie van 'collectief ontslag'?

In dit stappenplan vind je terug onder welke voorwaarden je bij meerdere ontslagen in een tijdspanne van 60 kalenderdagen al dan niet valt onder 'de wet Renault-collectief ontslag'. En wanneer je tijdelijk een aanvullende vergoeding bovenop de werkloosheidsuitkeringen moet betalen. Tot slot gaan we nog dieper in op het engagement dat je als werkgever neemt voor de activering van de ontslagen werknemers.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Wetsvoorstel uitbreiding rouwverlof goedgekeurd

Werknemers die een kind, echtgenoot of samenwonende partner verliezen zullen binnenkort recht hebben op 10 dagen rouwverlof. Momenteel kunnen zij hiervoor maar 3 dagen klein verlet opnemen.

Daarnaast wordt het rouwverlof ook uitgebreid naar pleegkinderen en -ouders.

Het wetsvoorstel hierover werd afgelopen woensdag gestemd in de Kamer.

Corona: compensatie vakantiegeld voor tijdelijke werkloosheid - UPDATE: bedragen gekend!

De RSZ gaat de extra kosten compenseren die werkgevers moeten maken voor het vakantiegeld van bedienden die vorig jaar tijdelijk werkloos waren door corona. De bedragen daarvoor zijn nu bekend, je sociaal secretariaat verrekent dit normaal gezien automatisch.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!