Ga verder naar de inhoud

Je loonkosten begroten? Makkelijk, met onze loonkostcalculator!

10.03.2020

Met deze tool kunnen Sociare-leden voor één kalenderjaar de loonkosten begroten. Op tabblad 1 en 2 vul je de nodige gegevens in (enkel witte cellen zijn invulbaar, niet-relevante cellen worden automatisch gearceerd en mag je dus overslaan). Vanaf tabblad 3 vind je een totaaloverzicht van de loonkosten.

Enkele aandachtspunten:

  • Twijfel je of je bv. een rsz-vrijstelling of –vermindering mag aanduiden in de tool? Bel of mail ons gerust.
  • Wil je de tool gebruiken voor een meerjarenbegroting? Vul dan per kalenderjaar een andere Excel in. Neem ook een kijkje op onze website: mogelijk vind je er per kalenderjaar een andere versie. Zo niet gebruik je voor toekomstige kalenderjaren de meest recente versie.
  • Wil je snel voor 1 werknemer de loonkosten berekenen? Dat kan ook: vul op het tabblad ‘organisatiegegevens’ enkel de eerste 3 vragen in, en op tabblad ‘gegevens per werknemer’ enkel de eerste werknemersfiche.


Disclaimer:

De tool zal een goede benadering geven van de loonkost. Om het aantal invulvelden te beperken, is de berekening van de rsz-werkgeversbijdrage en het (vertrek)vakantiegeld evenwel hier en daar vereenvoudigd.

Wil je weten wat er precies vereenvoudigd is? Lees dan de info onderaan op tabblad 1 van de tool. Je leest er ook wat je moet invullen bij werknemers die dit jaar uit dienst gaan of vorig jaar nog voor een andere werkgever werkten.

Anderen lazen ook dit:

Een geschenk geven aan je werknemer tijdens de eindejaarsperiode: wat kan er (niet)?

Nu de eindejaarsfeesten voor de deur staan, wil je misschien je werknemers een extraatje geven, in de vorm van een geschenk (in geld of in natura) of een geschenkencheque. In dit artikel vertellen we je kort waar je rekening mee moet houden.

Laatste prognose indexaanpassing

In zijn laatste prognose verwacht het Planbureau een overschrijding van de spilindex in november 2021. Daardoor zouden de lonen in onze sector in januari 2022 met 2% stijgen.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!