Ga verder naar de inhoud

Deadline: jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank

27.05.2021

Vroeger vond je in ons overzicht met belangrijke data 31 juli terug als deadline om de jaarrekening van je organisatie neer te leggen bij de Nationale Bank van België. Sinds de wijziging van de vzw-wetgeving in 2019 is daar het één en ander gewijzigd.

Wie bij de Nationale Bank en wie bij de griffie?

  • Grote vzw's (in het wetboek: "microvzw's", “kleine vzw’s met verkort schema” en “andere dan kleine vzw's”): jaarrekening indienen bij de Nationale Bank - betalend & elektronisch
  • Kleine vzw's (in het wetboek: "kleine vzw’s met vereenvoudigd schema"): jaarrekening indienen bij de griffie - gratis & op papier

Niet zeker wat voor soort vzw je bent? Bij de collega's van SCWITCH vind je een duidelijk overzicht.

Wat is de deadline?

Uiterlijk op 30 juni organiseer je je Algemene Vergadering, 31 juli is dan de deadline om je jaarrekening neer te leggen.

Anderen lazen ook dit:

Fiscale fiche 281.10: vanaf inkomstenjaar 2022 bedragen kostenvergoedingen vermelden

De fiscus wil meer zicht krijgen op de kostenvergoedingen die je als werkgever aan je werknemers toekent. Vanaf 2022 zal je dus exacte bedragen moeten invullen op de fiche 281.10.

Je personeel informeren over het ontslag van een ex-werknemer: wat mag je zeggen en wat niet?

Je ontslaat een werknemer en wil je personeel daarover informeren. Hoe ver mag je daarin gaan?

In een recente beslissing heeft de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) zich over die vraag moeten buigen, nadat twee werknemers een klacht hadden ingediend. Ze verweten de werkgever aan de andere werknemers gecommuniceerd te hebben over hun ontslag en de omstandigheden daarvan. De conclusie van de GBA: communiceer enkel wat strikt noodzakelijk is voor een passend personeelsbeleid.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!