Ga verder naar de inhoud

Deadline: jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank

22.09.2020

Vroeger vond je in ons overzicht met belangrijke data 31 juli terug als deadline om de jaarrekening van je organisatie neer te leggen bij de Nationale Bank van België. Sinds de wijziging van de vzw-wetgeving en de coronacrisis is daar het één en ander gewijzigd.

Wie bij de Nationale Bank en wie bij de griffie?

  • Grote vzw's (in het wetboek: "microvzw's", “kleine vzw’s met verkort schema” en “andere dan kleine vzw's”): jaarrekening indienen bij de Nationale Bank - betalend & elektronisch
  • Kleine vzw's (in het wetboek: "kleine vzw’s met vereenvoudigd schema"): jaarrekening indienen bij de griffie - gratis & op papier


Niet zeker wat voor soort vzw je bent? Bij de collega's van SCWITCH vind je een duidelijk overzicht.

Wat is de deadline?

  • In normale omstandigheden: uiterlijk 30 juni Algemene Vergadering en uiterlijk 31 juli neerlegging jaarrekening
  • Heb je je Algemene Vergadering dit voorjaar moeten uitstellen vanwege corona? Voor een AV die normaal voor 30 juni had moeten plaats vinden, krijg je maximaal 10 weken uitstel. Je jaarrekening neerleggen moet nog steeds binnen de maand nadat de Algemene Vergadering in kwestie plaats vond. In de praktijk wil dat dus zeggen dat je tijd hebt tot 8 september 2020 om je Algemene Vergadering te houden en tot 8 oktober 2020 om de jaarrekening neer te leggen.

Anderen lazen ook dit:

Corona: akkoord sociale partners over omkadering alternatieve wijzen van stemming

De sociale verkiezingen zullen plaatsvinden van 16 tot en met 29 november 2020 binnen de bijzondere Corona-context. Het is dan ook van belang dat er in de meest veilige omstandigheden kan worden gestemd.

Loongrens BEV en VOV op 2.987 euro voor schooljaar 2020/2021

Een werknemer die een opleiding volgt en daarvoor betaald educatief verlof of Vlaams opleidingsverlof opneemt? Je mag het brutoloon van die werknemer tijdens de uren opleidingsverlof die worden genomen, beperken tot een bepaald plafond.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!