Ga verder naar de inhoud

Deadline: jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank

22.09.2020

Vroeger vond je in ons overzicht met belangrijke data 31 juli terug als deadline om de jaarrekening van je organisatie neer te leggen bij de Nationale Bank van België. Sinds de wijziging van de vzw-wetgeving en de coronacrisis is daar het één en ander gewijzigd.

Wie bij de Nationale Bank en wie bij de griffie?

  • Grote vzw's (in het wetboek: "microvzw's", “kleine vzw’s met verkort schema” en “andere dan kleine vzw's”): jaarrekening indienen bij de Nationale Bank - betalend & elektronisch
  • Kleine vzw's (in het wetboek: "kleine vzw’s met vereenvoudigd schema"): jaarrekening indienen bij de griffie - gratis & op papier


Niet zeker wat voor soort vzw je bent? Bij de collega's van SCWITCH vind je een duidelijk overzicht.

Wat is de deadline?

  • In normale omstandigheden: uiterlijk 30 juni Algemene Vergadering en uiterlijk 31 juli neerlegging jaarrekening
  • Heb je je Algemene Vergadering dit voorjaar moeten uitstellen vanwege corona? Voor een AV die normaal voor 30 juni had moeten plaats vinden, krijg je maximaal 10 weken uitstel. Je jaarrekening neerleggen moet nog steeds binnen de maand nadat de Algemene Vergadering in kwestie plaats vond. In de praktijk wil dat dus zeggen dat je tijd hebt tot 8 september 2020 om je Algemene Vergadering te houden en tot 8 oktober 2020 om de jaarrekening neer te leggen.

Anderen lazen ook dit:

UPDATE: Corona - socio-economische maatregelen geldig tot 30 juni 2021

De federale overheid heeft in haar strijd tegen de coronapandemie de socio-economische maatregelen uit het eerste kwartaal van dit jaar verlengd tot 30 juni 2021. Er werden ook een aantal nieuwe maatregelen aan toegevoegd. In dit nieuwsbericht geven we je een overzicht en verduidelijken we wat van toepassing is op onze sector.

Persoon die steun verleent aan slachtoffer van discriminatie heeft nu recht op dezelfde bescherming

Op aandringen van Europa heeft ook Vlaanderen de antidiscriminatiebepalingen voor een evenredige participatie op de arbeidsmarkt uitgebreid. Vanaf nu geniet ook de persoon die steun verleent aan het slachtoffer van discriminatie op de werkvloer dezelfde bescherming als het slachtoffer zelf. Het gaat om zowel formele als informele steun.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!