Ga verder naar de inhoud

Jaaroverzicht tewerkstellingsmaatregelen: meedelen aan ondernemingsraad, vakbonden of personeel

18.09.2020

Tussen 1 februari en 10 maart 2020 stuurt de RSZ je een overzicht van de tewerkstellingsmaatregelen die jouw organisatie toepaste in het 4de kwartaal 2018 tot het 3de kwartaal 2019. Belangrijk is dat je dat overzicht uiterlijk binnen een maand na ontvangst communiceert aan vakbond(en), ondernemingsraad of werknemers

Praktisch

  • Dat overzicht krijg je via de e-Box, de elektronische brievenbus waarin je documenten van verschillende overheden kan ontvangen
  • Heb je geen e-Box? Dan krijg je de gegevens via de post.

Belangrijk is dat je dat overzicht uiterlijk binnen een maand na ontvangst schriftelijk aan de ondernemingsraad bezorgt of als die er niet is, aan de vakbondsafvaardiging. Is er ook geen vakbondsafvaardiging, dan moeten de werknemers het document kunnen raadplegen op de plaats waar je het arbeidsreglement bewaart.

Anderen lazen ook dit:

FAQ deeltijds leren en werken

Alternerende opleidingen geven leerlingen de kans om gedurende hun opleiding tegelijk ook ervaring en kennis op te doen op de werkvloer. Als organisatie kan je deze leerlingen tewerkstellen en hen zo de mogelijkheid geven om binnen jouw organisatie opgeleid te worden op de werkvloer. Hoe je dat aanpakt? Je leest het in deze FAQ.

Syllabus werkgelegenheidsmaatregelen

In de syllabus lees je meer over verminderingen rsz-werkgeversbijdragen, tussenkomst in het loon bij de aanwerving van werknemers, die langdurig inactief zijn of een arbeidsbeperking hebben. En mogelijkheden over individuele opleidingen en stages in jouw organisatie.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!