Ga verder naar de inhoud

Herfstvaccinatie COVID-19: Hoe zit het met vaccinatieverlof?

22.09.2022

Naar aanleiding van de herfstvaccinatie die deze maand gestart is, krijgen we veel vragen over de stand van zaken van het vaccinatieverlof.

Op dit moment hebben werknemers echter geen recht meer op vaccinatieverlof.

Naar aanleiding van de eerste vaccinatieronde in het voorjaar van 2021, werd er tijdelijk een nieuwe vorm van klein verlet ingevoerd voor werknemers die tijdens de werkuren in een vaccinatiecentrum verwacht werden voor hun coronaprik.

Oorspronkelijk was deze wetgeving van toepassing tot 31 december 2021 en werd eenmalig verlengd tot 30 juni 2022.

De wetgeving is intussen niet meer verlengd. Er zijn op dit moment ook geen signalen dat het klein verlet voor vaccinatie tegen het coronavirus alsnog verlengd zou worden.

Werknemers hebben momenteel dus geen recht meer op klein verlet wanneer zij zich opnieuw laten vaccineren tegen het coronavirus.

Mag je werknemers verlof geven om zich te laten vaccineren?

Wil je stimuleren dat je werknemers zich opnieuw laten vaccineren, dan mag je uiteraard als werkgever beslissen om hiervoor toch (betaalde) afwezigheid toe te staan.

Let wel, dit is dan niet meer in de vorm van het wettelijk klein verlet voor vaccinatie maar extralegaal klein verlet of extralegaal verlof.

Een andere optie is om werknemers telewerk te laten inplannen - indien mogelijk - op de dag dat zij zich laten vaccineren. Wat meer flexibiliteit geeft om de werkdag even te onderbreken voor de vaccinatie. Dit kan ook in de vorm van occasioneel telewerk voor werknemers die niet structureel telewerken.

Anderen lazen ook dit:

Vakbondsacties op 20 oktober

Het ABVV diende een stakingsaanzegging in voor donderdag 20 oktober 2022. Deze actiedag kadert in hun strijd tegen de hoge energieprijzen.

Wijziging regels gewaarborgd loon tijdens progressieve werkhervatting in aantocht

Het wetsontwerp houdende diverse bepalingen rond arbeidsongeschiktheid bevat naast de bepalingen rond 1 dag arbeidsongeschiktheid zonder attest en de nieuwe procedure medische overmacht, ook een artikel waarbij de regels rond gewaarborgd loon tijdens progressieve werkhervatting gewijzigd worden.

Onder voorbehoud van publicatie geven we je hier de nieuwe regels alvast mee.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!