Ga verder naar de inhoud

Fonds risicogroepen: oprichting, statuten en bijdrage 2021-2022

01.09.2020

Het fonds risicogroepen is een sectoraal fonds, beheerd door werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers, waar ingezet wordt op werkgelegenheid voor en vorming van werknemers die tot de risicogroepen behoren.

Op 13 november 2020 sloten de sociale partners binnen het paritair comité de cao vormingsinspanningen af voor de periode 2021-2022.

Volgens de afspraken vastgelegd in het VIA5-akkoord wordt de werkgeversbijdrage aan het fonds risicogroepen verhoogd van 0,10% naar 0,20%.

Met de verhoogde bijdrage zal een project worden opgezet te ondersteuning van het welzijns-, preventie- en loopbaanbeleid in de sector. De uitwerking en de modaliteiten van het projecten worden momenteel nog besproken tussen de sociale partners.

Anderen lazen ook dit:

Werken tijdens een hittegolf: waar moet je rekening mee houden?

We worden er tijdens de zomerperiode regelmatig mee geconfronteerd: hittegolven waarbij de temperaturen oplopen tot 30 graden of meer. Wat zijn wettelijk gezien je verplichtingen tegenover je medewerkers? En hoe zit dat als ze telewerken? We zetten het op een rij in dit artikel

Overzicht: belangrijke data & deadlines

Doorheen het kalenderjaar zijn er heel wat data & deadlines die je beter niet uit het oog verliest: momenten waarop je bepaalde documenten in orde brengt of communiceert met je personeel, de fondsen of bepaalde overheidsinstellingen. We bundelen al deze belangrijke data op deze pagina.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!