Ga verder naar de inhoud

Fiscale fiche 281.10: vanaf inkomstenjaar 2022 bedragen kostenvergoedingen vermelden

15.07.2021

De fiscus wil meer zicht krijgen op de kostenvergoedingen die je als werkgever aan je werknemers toekent. Vanaf 2022 zal je dus exacte bedragen moeten invullen op de fiche 281.10.

Huidige situatie

De kostenvergoedingen moeten op de fiscale fiche 281.10 komen, onder de rubriek “eigen kosten van de werkgever”. Je vermeldt er “JA” met een extra toelichting volgens de soorten kostenvergoedingen:

  • “bewijsstukken” bij werkelijke kostenvergoedingen
  • “ernstige normen” bij forfaitaire kostenvergoedingen op basis van ernstige normen
  • vermelding van het bedrag bij zuivere forfaitaire kostenvergoedingen (dit zijn kostenvergoedingen niet gebaseerd op bewijsstukken of ernstige normen)

of een combinatie.

Vanaf inkomstenjaar 2022

Naast de reeds gevraagde vermeldingen zul je steeds het totale bedrag van de vergoedingen moeten vermelden in het vak 'diverse inlichtingen' van de fiscale fiche nr. 281.10.

Anderen lazen ook dit:

Syllabus welzijn

De preventieverplichtingen die voortvloeien uit de welzijnswet gelden voor al je werknemers. Als werkgever treft je alle nodige maatregelen die nodig zijn om hun welzijn te bevorderen. Wil je er graag alles over weten? Download dan onze syllabus welzijn.

Deadline: jaarlijks actieplan voorleggen aan Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk

Elk jaar ga je aan de slag met een actieplan, waarin je de prioriteiten op vlak van preventie en welzijn op het werk blootlegt. Voor 1 november leg je dit voor aan het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk, de vakbondsafvaardiging of de werknemers zelf.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!