Ga verder naar de inhoud

FAQ Sluiten van een organisatie-cao

29.09.2020

Het is belangrijk om in jouw organisatie duidelijke afspraken te maken met jouw werknemers. Een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) op het niveau van de organisatie kan hiervoor een instrument zijn. Zo’n organisatie-cao maakt het immers mogelijk om de arbeidsorganisatie en -voorwaarden aan te passen aan de eigen economische en sociale realiteit. Het maakt het mogelijk wijzigingen aan de arbeidsvoorwaarden door te voeren zonder dat je een akkoord moet sluiten met elke individuele werknemer.
Maar hoe ga je concreet tewerk? Hieronder geven wij een antwoord op al jouw vragen.

Verder lezen? Deze inhoud is enkel voor leden

Meld je aan of word lid om dit volledig te kunnen lezen of downloaden

Anderen lazen ook dit:

Corona: organisaties uit de evenementensector betalen minder RSZ-werkgeversbijdragen in het 2de en 3de kwartaal

Ben je werkgever in de evenementensector? Dan kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking om minder RSZ-werkgeversbijdragen betalen voor het 2de en 3de kwartaal van 2021. Dat heeft de regering onlangs beslist, omdat deze sector zwaar getroffen is door de beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In dit artikel vind je alle details terug over deze doelgroepvermindering terug.

Deadline: jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank

Moeten we onze jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank of de griffie? En wat als we de deadline van eind juli 2020 niet halen omdat we onze Algemene Vergadering moesten uitstellen vanwege corona? Goed om te weten: je krijgt dan maximaal 10 weken uitstel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!