Ga verder naar de inhoud

Wat is de doelgroepvermindering eerste werknemer precies?

01.07.2020

Je eerste werknemer(s) aanwerven: hoe je het ook draait of keert, het is en blijft een serieuze hap uit het budget van je organisatie. Gelukkig bestaan er wel enkele steunmaatregelen voor nieuwe werkgevers waarop je misschien een beroep kunt doen. De doelgroepvermindering eerste aanwervingen is daar de belangrijkste van.

Wat is het precies?

  • Je zal als kersverse werkgever voor je eerste werknemer slechts heel beperkt sociale zekerheidsbijdragen bovenop het brutoloon moeten betalen.
  • Voor je 2de tot 6de werknemer krijg je ook een fikse korting.

Uiteraard hangt deze vermindering wel samen met bepaalde voorwaarden: zo moet er echt wel sprake zijn van een nieuwe werkgever. Een bestaande organisatie die bijvoorbeeld haar werking opsplitst in 2 verschillende juridische entiteiten (2 vzw’s, bijvoorbeeld) zal niet aanzien worden als een ‘nieuwe werkgever’ die zorgt voor bijkomende tewerkstelling, waardoor die ook geen beroep zal kunnen doen op deze doelgroepvermindering.

Op de website van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid lees je alles over deze doelgroepvermindering.

Word je als werkgever ondersteund door een collega-organisatie en twijfel je of je een voldoende ‘nieuwe’ werkgever bent?

Neem dan even contact met ons op. Dan bekijken we samen of je in aanmerking komt of niet.

Anderen lazen ook dit:

Alle actuele bedragen op een rij

Een actueel totaaloverzicht van alle bedragen die voor jou als werkgever relevant zijn? Op deze pagina vind je ze alfabetisch gerangschikt terug.

Corona: stappenplan tijdelijke werkloosheid


Naar aanleiding van het coronavirus en de maatregelen die de overheid heeft genomen om het virus in te dijken, krijgen we erg veel vragen binnen rond het inroepen van tijdelijke werkloosheid. We zetten alle info waar we momenteel over beschikken hieronder even op een rij.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!