Ga verder naar de inhoud

Corona-tijdskrediet voor organisaties in herstructurering of in moeilijkheden

29.06.2020

Een nieuw type tijdskrediet bestaat sinds de zomer: het corona-tijdskrediet. Vanaf 1 juli kunnen werknemers van organisaties die erkend zijn als zijnde in herstructurering of in moeilijkheden in een halftijds of 1/5de tijdskrediet stappen. De RVA gaat dit corona-tijdskrediet niet aanrekenen op het totale saldo aan tijdskrediet.

  • Een werknemer kan zo’n corona-tijdskrediet opnemen voor een periode van 1 tot 6 maanden. De RVA betaalt voor dit tijdskrediet de standaard onderbrekingsuitkeringen, tenminste wanneer de werknemer aan de anciënniteits- en tewerkstellingsvoorwaarden voldoet.
  • Ook een corona-tijdskrediet van het type landingsbaan is mogelijk, vanaf de leeftijd 55 jaar met 25 jaar beroepsverleden. Hier lees je alvast meer over de bestaande mogelijkheden tot landingsbaan in PC 329.
Bron: Koninklijk besluit nr. 46 tot uitvoering van artikel 5, § 1, 5°, van de wet van 27 maart 2020 die machtiging verleent aan de Koning om maatregelen te nemen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus Covid-19 (II) tot ondersteuning van de werkgevers en de werknemers, Staatsblad 1 juli 2020

Anderen lazen ook dit:

Landingsbanen in PC 329

Een tijdskrediet type landingsbaan is een vorm van loopbaanonderbreking waarbij een werknemer vanaf een bepaalde leeftijd het vliegtuig van z'n carrière rustig richting pensioen-terminal kan manoeuvreren. In principe kan een werknemer vanaf de leeftijd van 60 jaar dan 4/5e of halftijds gaan werken, waarbij voor de gewerkte uren loon wordt betaald en voor de uren in landingsbaan een uitkering wordt betaald door de RVA.

Kan dat ook voor werknemers jonger dan 60? Welke voorwaarden gelden? Je leest alles over landingsbanen in PC 329 hieronder.

Syllabus tijdskrediet en thematische verloven

Wil je alles weten over landingsbanen, voorwaarden om tijdskrediet op te nemen, ouderschapsverlof, palliatief verlof, verlof om medische bijstand of mantelzorg? Zoek niet langer: in onze syllabus lees je er alles over.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!