Ga verder naar de inhoud

Corona: tijdelijke werkloosheid opnieuw verlengd tot 30 september 2021

19.05.2021

Ben je van plan om tijdelijke werkloosheid in te roepen vanwege de coronamaatregelen? Dan kan dat nog altijd via de vereenvoudigde procedure. Die is opnieuw verlengd tot 30 september 2021.

Door de coronamaatregelen kunnen veel sectoren nog steeds niet op volle kracht terug opstarten. Daarom hadden de werkgeversorganisaties de regering gevraagd om de vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid overmacht corona opnieuw te verlengen. Normaal zou die al aflopen op 30 juni.

De regering heeft gevolg gegeven aan deze vraag en de soepele procedure verlengd tot 30 september 2021.

De RVA heeft de informatie op haar website aangepast en deze maatregel bevestigd.

Meer informatie over de tijdelijke werkloosheid overmacht corona lees je in ons stappenplan:

Anderen lazen ook dit:

Corona: compensatie vakantiegeld voor tijdelijke werkloosheid - UPDATE: bedragen gekend!

De RSZ gaat de extra kosten compenseren die werkgevers moeten maken voor het vakantiegeld van bedienden die vorig jaar tijdelijk werkloos waren door corona. De bedragen daarvoor zijn nu bekend, je sociaal secretariaat verrekent dit normaal gezien automatisch.

Telethuiswerk: hoe organiseer ik het praktisch in coronatijden?

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het telethuiswerk de regel bij alle ondernemingen, verenigingen en diensten voor alle personeelsleden wiens functie zich ertoe leent, in de mate dat de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten en de dienstverlening dit toelaat. Je maakt hier best praktische afspraken over met je werknemers, afgestemd op de huidige situatie. Lees meer in deze update.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!