Ga verder naar de inhoud

Corona: Strengere maatregelen voor sport, cultuur en jeugd

23.10.2020

In ons nieuwsbericht van 20 oktober berichtten we reeds dat de protocollen van verschillende deelsectoren zouden worden aangepast om ze af te stemmen op de verstrengde richtlijnen die sinds 19 oktober van kracht zijn.

Het Overlegcomité heeft vandaag volgende maatregelen aangekondigd:

Sport

 • Alle amateurwedstrijden worden opgeschort. Uitzondering wordt gemaakt voor jeugdspelers jonger dan 18 jaar: zij mogen wedstrijden spelen in aanwezigheid van 1 gezinslid.
 • Trainingen outdoor zijn toegestaan, indoor enkel als de 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd. Voor kinderen tot 12 jaar blijven contactsporten indoor toegelaten.
 • Zwembaden blijven open.

Cultuurevenementen

 • Er worden maximum 200 toeschouwers toegelaten op voorwaarde dat tussen elke bubbel een afstand van 1,5 meter mogelijk wordt gemaakt.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
 • Verkoop van drank en voedsel is verboden.
 • Uitzonderingen die door de lokale overheid werden toegestaan worden opgeschort.


Jeugd

 • Voor de kinderen vanaf 12 jaar moeten alle activiteiten verplicht plaatsvinden in de buitenlucht en is het dragen van een mondmasker verplicht. Tot 12 jaar worden buitenactiviteiten sterk aangeraden.
 • Overnachtingen zijn
  • niet toegelaten tijdens de schoolperiodes
  • toegestaan tijdens vakantieperiodes:
   - voor kinderen jonger dan 12 jaar
   - voor 12 tot 14 jarigen op voorwaarde dat het gaat over minstens 4 opeenvolgende nachten.

Dierentuinen


Dierentuinen kunnen openblijven, met uitzondering van de binnenruimtes. Ook hier geldt een verbod op de verkoop van drank en voedsel.

De maatregelen gaan vandaag in en gelden voor minstens 4 weken.

Alle protocollen van de deelsectoren vind je hier.

Lees hier ons nieuwsbericht van 20 oktober.

We volgen de ontwikkelingen op de voet op en actualiseren regelmatig onze nieuwsberichten. Alle informatie over de corona-maatregelen vind je door in de kennisbank te filteren op het thema “coronavirus”.

Anderen lazen ook dit:

Corona: zwaar getroffen organisaties krijgen werkgeversbijdragen 3de kwartaal teruggestort

Goed nieuws voor werkgevers die financieel zwaar getroffen zijn door de coronacrisis: de RSZ gaat ervoor zorgen dat zij de netto betaalde rsz-werkgeversbijdragen van het derde kwartaal van 2020 terugbetaald krijgen. De premie geldt ook voor een aantal socioculturele organisaties die onder paritair comité 329 vallen.

Corona: mijn werknemer moet in quarantaine, wat nu?

Hoe je als werkgever moet omgaan met een quarantainemaatregel die jouw medewerker opgelegd krijgt, verschilt naargelang die het gevolg is van een hoog-risicocontact, een positief testresultaat of omdat de school, crèche of instelling van de kinderen sluit. In dit artikel doen we verschillende scenario's uit de doeken.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!