Ga verder naar de inhoud

Corona: zwaar getroffen organisaties krijgen werkgeversbijdragen 3de kwartaal teruggestort

26.11.2020

Goed nieuws voor werkgevers die financieel zwaar getroffen zijn door de coronacrisis: de RSZ gaat ervoor zorgen dat zij de netto betaalde rsz-werkgeversbijdragen van het derde kwartaal van 2020 terugbetaald krijgen. De premie geldt ook voor een aantal socioculturele organisaties die onder paritair comité 329 vallen.

Het wetsontwerp is op 22 november 2020 goedgekeurd, en de regeling zelf is vanaf 23 november 2020 van kracht.

Alle uitgebreide info kan je nalezen op de website van de RSZ zelf.

Kom ik in aanmerking voor de premie of niet?

Dat kan elke organisatie makkelijk nakijken via de online toepassing die de RSZ uitwerkte.

Wat als blijkt dat mijn organisatie niet in aanmerking komt?

Verschijnt op het online portaal de melding dat jouw organisatie niet in aanmerking komt, maar vind je dat dat eigenlijk wel het geval moet zijn? Dan kan je het online formulier invullen dat op de pagina verschijnt. Belangrijk is daarbij dat je goed motiveert dat je effectief financieel verlies hebt geleden door corona, bijvoorbeeld omdat je het merendeel van je activiteiten hebt moeten stopzetten.

Waaraan kan dit liggen?

Anderen lazen ook dit:

Corona: compensatie vakantiegeld voor tijdelijke werkloosheid - UPDATE: bedragen gekend!

De RSZ gaat de extra kosten compenseren die werkgevers moeten maken voor het vakantiegeld van bedienden die vorig jaar tijdelijk werkloos waren door corona. De bedragen daarvoor zijn nu bekend, je sociaal secretariaat verrekent dit normaal gezien automatisch.

Telethuiswerk: hoe organiseer ik het praktisch in coronatijden?

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het telethuiswerk de regel bij alle ondernemingen, verenigingen en diensten voor alle personeelsleden wiens functie zich ertoe leent, in de mate dat de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten en de dienstverlening dit toelaat. Je maakt hier best praktische afspraken over met je werknemers, afgestemd op de huidige situatie. Lees meer in deze update.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!