Ga verder naar de inhoud

Sectorale cao afgesloten voor het verlagen van de leeftijdsgrens voor landingsbanen met uitkering

08.10.2020

De sociale partners sloten op 2 juli een sectorale cao voor het verlagen van de leeftijdgrens om in aanmerking te komen voor een landingsbaan met uitkeringen.

  • In principe kan een werknemer slechts een uitkering krijgen bij het instappen in een landingsbaan vanaf 60 jaar.
  • Het interprofessioneeel akkoord van 2019-2020 voorziet hierop een uitzondering door het sluiten van een kadercao in de NAR als binnen de sector ook een sectorale cao wordt afgesloten
  • Wanneer iemand: gedurende een bepaalde periode een zwaar beroep heeft uitgeoefend of al een lange loopbaan achter de rug heeft, kan een werknemer in een halftijdse landingsbaan stappen vanaf 57 jaar en in een 1/5e landingsbaan vanaf 55 jaar op basis van de sectorale cao.

Anderen lazen ook dit:

Corona: RSZ compenseert extra kosten vakantiegeld voor bedienden die tijdelijk werkloos waren

De RSZ gaat de extra kosten compenseren die werkgevers moeten maken voor het vakantiegeld van bedienden die vorig jaar tijdelijk werkloos waren door corona. Lees alles over de voorwaarden in dit artikel.

Uitstel aanvraag terugbetaling VOV tot 30 november 2021

De Vlaamse overheid maakt bekend dat aanvragen tot terugbetaling voor de uren Vlaams Opleidingsverlof die werknemers opnamen in schooljaar 2020-2021, nog tot 30 november 2021 kunnen gebeuren.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!