Ga verder naar de inhoud

Wat is de invloed van de coronacrisis op Betaald Educatief Verlof en Vlaams opleidingsverlof?

07.10.2020

Hoe zit het met lesuren die digitaal doorgaan? Wat met online modules? Waar moet ik als werkgever nog rekening mee houden? Een antwoord vind je via onderstaande links.

Wat met Vlaams Opleidingsverlof?

Voor Vlaams Opleidingsverlof zullen digitale lesuren gelijkgesteld worden met gewone contacturen. Ook voor blended leren werd een kader uitgewerkt. Alle informatie vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Ter info: Vlaams Opleidingsverlof geldt voor alle werknemers die werken in het Vlaams Gewest.

Wat met Betaald Educatief Verlof?

Voor Betaald Educatief Verlof zijn digitale lesuren ook gelijkgesteld met gewone contacturen. De volledige info lees je op de website van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Anderen lazen ook dit:

UPDATE: Corona - socio-economische maatregelen geldig tot 30 juni 2021

De federale overheid heeft in haar strijd tegen de coronapandemie de socio-economische maatregelen uit het eerste kwartaal van dit jaar verlengd tot 30 juni 2021. Er werden ook een aantal nieuwe maatregelen aan toegevoegd. In dit nieuwsbericht geven we je een overzicht en verduidelijken we wat van toepassing is op onze sector.

Persoon die steun verleent aan slachtoffer van discriminatie heeft nu recht op dezelfde bescherming

Op aandringen van Europa heeft ook Vlaanderen de antidiscriminatiebepalingen voor een evenredige participatie op de arbeidsmarkt uitgebreid. Vanaf nu geniet ook de persoon die steun verleent aan het slachtoffer van discriminatie op de werkvloer dezelfde bescherming als het slachtoffer zelf. Het gaat om zowel formele als informele steun.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!