Ga verder naar de inhoud

Educatief verlof schooljaar 2019-2020: terugbetalingsaanvraag indienen voor 31 december

07.10.2020

Namen er werknemers betaald educatief verlof op in jouw organisatie tijdens het schooljaar 2019-2020? Dan moet je de aanvraag voor terugbetaling vóór 31 december 2020 indienen bij de dienst educatief verlof. De termijn voor het indienen van de aanvraag is strikt. Hieronder lees je hoe je zo'n terugbetalingsaanvraag in orde brengt.

Voor organisaties in Brussel

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vind je hier terug hoe je online een terugbetalingsaanvraag kunt doen.

Voor organisaties in Vlaanderen: uitdoofscenario

Werkgevers gelegen in het Vlaams Gewest vinden hier terug hoe ze een terugbetaling kunnen krijgen.

Sinds schooljaar 2019-2020 bestaat in Vlaanderen het Vlaams Opleidingsverlof. Werknemers die al voor deze wijziging een meerjarige opleiding volgden, hebben een keuzerecht. Zij kunnen kiezen voor de toepassing van BEV of van VOV. Koos de werknemer voor BEV, dan moet je voor 31 december 2020 een terugbetalingsaanvraag indienen voor schooljaar 2019-2020.

Voor Vlaams Opleidingsverlof gebeurt de aanvraag op een andere manier.

Anderen lazen ook dit:

Corona: organisaties uit de evenementensector betalen minder RSZ-werkgeversbijdragen in het 2de en 3de kwartaal

Ben je werkgever in de evenementensector? Dan kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking om minder RSZ-werkgeversbijdragen betalen voor het 2de en 3de kwartaal van 2021. Dat heeft de regering onlangs beslist, omdat deze sector zwaar getroffen is door de beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In dit artikel vind je alle details terug over deze doelgroepvermindering terug.

Deadline: jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank

Moeten we onze jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank of de griffie? En wat als we de deadline van eind juli 2020 niet halen omdat we onze Algemene Vergadering moesten uitstellen vanwege corona? Goed om te weten: je krijgt dan maximaal 10 weken uitstel.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!