Ga verder naar de inhoud

Verenigingswerk verdwijnt: welke alternatieven zijn er?

09.12.2020

Het statuut van verenigingswerk zoals we dat kennen verdwijnt eind deze maand onherroepelijk. Daarom herinneren we je graag aan de verschillende alternatieven rond soepele tewerkstelling.

Komt er een volwaardig alternatief voor het statuut van verenigingswerk?

De Kamer keurde vorige week een wetsvoorstel rond verenigingswerk goed. In het goedgekeurde wetsvoorstel is een voorlopig systeem opgenomen dat het bestaande moet vervangen. Enkel organisaties uit de sportsector kunnen het inzetten, tussen 1 januari tot 31 december 2021.

Alle informatie hierover vind je terug in dit nieuwsbericht.

Welke opties voor flexibele tewerkstelling heb ik verder nog?

We wijzen je er graag op dat er in ons paritair comité nog verschillende opties zijn om medewerkers flexibel in te zetten. Daarover lees je meer via onderstaande linken:

Anderen lazen ook dit:

Alle actuele bedragen op een rij

Een actueel totaaloverzicht van alle bedragen die voor jou als werkgever relevant zijn? Op deze pagina vind je ze alfabetisch gerangschikt terug.

Nieuwe grensbedragen voor bijverdienen tijdens pensioen

Door de jaarlijkse indexering van de grensbedragen mogen gepensioneerden sinds 1 januari 2020 weer iets meer bijverdienen. Onbeperkt bijverdienen blijft nog altijd voorbehouden aan gepensioneerden van 65 jaar en ouder of met 45 loopbaanjaren bij de start van hun pensioen.

Komaf maken met jouw kopzorgen rond het inzetten van personeel?

Doe net als +800 socioculturele collega-organisaties, en sluit je vandaag nog aan bij Sociare!