Ga verder naar de inhoud

Maak kennis met Paulien, onze nieuwe adviseur belangenbehartiging

19.12.2019

Sinds begin december heeft onze directeur Veerle een nieuwe rechterhand voor alles wat te maken heeft met de belangenbehartiging in de verschillende sociaaloverlegorganen: Paulien Natens. Als adviseur houdt ze zich ook bezig met de contacten met de betrokken overheden, politici en collega-werkgeversorganisaties. Hieronder leer je haar al wat beter kennen.

Wat deed je allemaal voor je hier bij ons aan de slag ging?

"Ik ben van opleiding politicologe, en heb bijkomend een master na master in het Europees en internationaal recht gevolgd. Tijdens mijn studies was ik lid van verschillende debat- en pleitteams. Ik ging op Erasmus naar Tsjechië, en liep na mijn studies stage bij de Permanente vertegenwoordiging van België bij de VN in New York.

Eenmaal terug in België, verdiepte ik me in de Brusselse politiek en ging aan de slag als adviseur economie en tewerkstelling in het Brussels parlement."

Heb je een link met het socioculturele veld?

"Mijn jeugd stond in het teken van de Chiro in Kessel-Lo, en ook later heb ik er als leiding en hoofdleiding mooie jaren beleefd. Ook vandaag nog probeer ik tijdens de weekends zoveel mogelijk evenementen van de Chiro bij te wonen, om de heimwee naar mijn tijd in de jeugdbeweging te verzachten."

Waarom koos je voor deze job?

"Omdat die verschillende dingen die ik graag doe weet te combineren: contact met mensen en organisaties, studiewerk en dossierkennis opbouwen en het ondersteunen van de socioculturele sector. Vooral dat laatste was iets waarnaar ik echt op zoek was: een link met de warme en veelzijdige socioculturele sector, en de mogelijkheid om zelf mijn steentje te dragen."

Wat mogen leden van jou verwachten als adviseur belangenbehartiging?

"Ik hoop vooral een laagdrempelig aanspreekpunt te worden voor alle leden. Samen met Veerle zal ik (vooral in Brussel) onze leden en hun belangen zo goed mogelijk vertegenwoordigen en behartigen, zodat zij hun organisaties op een zo aangenaam mogelijke manier kunnen blijven runnen."

Wat moeten we verder nog over jou weten?

"Ik ben opgegroeid in Leuven, maar ben sinds enkele jaren een fiere Bruxelloise, wonende in Etterbeek. Tijdens de week hou ik het graag rustig met een goed boek in de zetel, maar tijdens het weekend staat mijn agenda meestal vol met sociale activiteiten. Dit vertaalt zich in twee groepjes die ik samen met vrienden oprichtte: een boekenclub voor rustigere avonden én een bierclub alleen voor vrouwen, voor avonden die meestal iets minder rustig zijn."

Heb je een vraag voor Paulien of wil je haar graag welkom heten? Je kan haar bereiken op paulien@sociare.be

Paulien Natens

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!