Ga verder naar de inhoud

Uitbreiding van ons consulententeam: welkom Cas!

21.04.2021

Sinds maandag 19 april hebben we een nieuwe consulent in ons team. Onze kersverse collega heet Cas Putseys, volgde een master-na-masteropleiding Sociaal Recht aan de ULB in Brussel en woont in Borgerhout. In deze blog leer je Cas al wat beter kennen.

Welkom bij Sociare, Cas! Kan je ons eens wat meer vertellen over je studies en werkervaring?

"Ik heb rechten gestudeerd aan de KU Leuven, waar mijn focus voornamelijk lag op grondwettelijk recht en sociaal recht. Toen ik daar afstudeerde, wist ik dat ik nog niet klaar was met het studentenleven. Dus besloot ik nog een jaar bij te studeren: een manama Sociaal Recht aan de ULB. Een heel leerrijke en uitdagende ervaring. Het was een opleiding in het Frans, wat mij gedwongen heeft onze tweede landstaal nog eens stevig op te frissen. Ik kan het iedereen aanraden! Bovendien vond ik Brussel een fantastische stad om in te studeren en te verblijven."

"Jammer genoeg werd dit extra jaar voor de helft overschaduwd door onze nieuwe virale vijand des vaderlands: corona. Toch heb ik er erg van genoten en enorm veel bijgeleerd."

Jouw eerste job bracht je bij de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen. Wat deed je daar precies?

"Ik werkte daar als jurist bij de dienst ‘Business Support’. Een eerste job die ik niet snel zal vergeten, want ik ben er beginnen werken in een heel moeilijke periode. Corona heeft het aantal tijdelijke werklozen dat aangesloten is bij de Hulpkas vervijfendertigvoudigd (!) en daar moesten we snel en efficiënt een oplossing voor zoeken. Dit lukte niet altijd even goed, maar ik heb er wel geleerd om in moeilijke omstandigheden het hoofd boven water te houden."

"Ik vond het ook erg pittig om me in te werken en mijn collega's te leren kennen terwijl er een volledig telewerkregime van kracht was. Sommige collega’s bij de Hulpkas heb ik misschien één of twee keer fysiek ontmoet, anderen zag ik zelfs enkel digitaal. Met als gevolg dat het ook iets gemakkelijker was om afscheid te nemen. Al heb ik natuurlijk wel een kort afscheidsmoment gehad met mijn naaste collega’s en hou ik aan hen warme herinneringen over."

Cas Putseys

En nu mogen wij jou onze collega noemen. Was dat niet raar, zo online solliciteren?

"Alles is inderdaad online verlopen. Van het eerste gesprek tot de eerste kennismaking met de collega’s: allemaal van achter mijn computerscherm. Om toch niet compleet in binaire code te veranderen en om een beetje te weten waar ik na deze biomoleculaire hetze terecht zou komen, ben ik wel al 2 keer op het kantoor van Sociare geweest. Zo heb ik op zijn minst onze directeur Veerle toch al eens fysiek kunnen ontmoeten en kon ik ook de sfeer eens opsnuiven (zij het dat die eerder naar lege ruimtes en ontsmettingsalcohol rook). Ik hoop dat we snel terug de trein naar Brussel kunnen nemen."

Wat bracht jou richting socioculturele sector?

"Ik ben zelf nogal actief in het verenigingsleven: ik speel voetbal, zij het op het allerlaagste niveau, en stond ook jarenlang in leiding bij de scouts. Daar ben ik ook nu nog actief in de oud-leidingswerking. Bovendien ben ik een cultuurliefhebber en probeer ik regelmatig een toneelvoorstelling of een tentoonstelling mee te pikken."

"In mijn nog prille carrière heb ik vooral als doel om andere mensen te helpen. Dat is de voornaamste reden waarom ik rechten heb gestudeerd en dat hoop ik ook wel bij Sociare te kunnen bereiken. Bovendien ben ik erg gemotiveerd om de socioculturele sector wat beter te leren kennen en ben ik ervan overtuigd dat deze ervaring erg verrijkend zal zijn."

Tot slot: wat doe je graag als je niet aan het werken bent?

"Ik speel voetbal bij een vriendenploeg en ga in normale tijden graag al eens iets drinken. Bovendien ben ik een groot passief sportliefhebber en spendeer ik met veel plezier tijd voor de buis, genietend van de Messi’s en Ronaldo’s, maar zeker ook van de Van der Poel’s en Van Aert’s van deze wereld. Tijdens deze coronaperiode bak ik ook al eens graag een taart of cake."

Heb je een vraag voor Cas of wil je hem graag welkom heten? Stuur onze nieuwe collega gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!