Ga verder naar de inhoud

Kristien Musch vervangt Paulien Natens als adviseur belangenbehartiging

28.04.2021

Na een fijne samenwerking van 1,5 jaar nemen we deze week bij Sociare afscheid van Paulien Natens, onze adviseur belangenbehartiging. Haar opvolgster wordt niemand minder dan onze eigen Kristien Musch, die al bijna 20 jaar voor de organisatie werkt als consulent.

Paulien start bij lidorganisatie Vluchtelingenwerk Vlaanderen aan een nieuwe uitdaging als beleidsmedewerker integratie. We willen haar bedanken voor haar inzet en wensen haar veel succes toe!

Paulien: "De voorbije periode heeft voor mij nog maar eens bewezen hoe warm en menselijk onze sector is, óók in turbulente omstandigheden. De inzichten die ik dankzij de vele overlegorganen en externe contacten binnen de socioculturele sector mocht opdoen, komen ongetwijfeld van pas in mijn nieuwe functie bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Dat zij ook lid zijn van Sociare, maakt de overgang natuurlijk een stuk fijner!"

Kristien Musch neemt de fakkel van Paulien over als adviseur belangenbehartiging en daar zijn wij erg blij mee! Kristien & Sociare hebben al een lange geschiedenis samen, want zij begon in februari 2002 te werken voor Sociare (toen nog FWSCW) en werd zo onze allereerste consulent.

Paulien kristien min

Kristien: "Na bijna 20 jaar in die functie werd de goesting groter om iets anders te doen, maar de goesting om te blijven was nog groter. Na een aantal stevige gesprekken over de jobinhoud heb ik de knoop doorgehakt. Een nieuwe functie waarbij ik mijn ervaring als consulent zeker kan gebruiken en dat binnen de organisatie waar ik al bijna 20 jaar heel graag voor werk? Voor mij was dat de logische volgende stap. En dat ik daarbij de steun heb van mijn collega’s, dat betekent heel veel voor mij."

"Als consulent krijg je dagelijks concrete problemen uit het werkveld voorgeschoteld. Dat helpt om in mijn nieuwe functie te vertrekken vanuit een praktijkbeeld, niet vanuit een theoretisch model. Om de belangen van onze leden te kunnen behartigen is het volgens mij noodzakelijk om de impact van reglementering en afspraken op de organisaties goed te kunnen inschatten. Ik wil daar in de belangenbehartiging maximaal rekening mee houden. Zo hoop ik er mee voor te kunnen zorgen dat onze werkgevers zich zo veel mogelijk kunnen bezighouden met de kernactiviteiten van hun organisatie in plaats van de rompslomp die vaak komt kijken bij nieuwe reglementering. Op de langere termijn is het mijn ambitie om tot evenwichtige akkoorden en afspraken te komen voor de hele sector."

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!