Ga verder naar de inhoud

Inspiratie nodig?

Als werkgeversfederatie willen we onze schouders zetten onder een duurzame beeldvorming van (werken in) de socioculturele sector. Bij het brede publiek en professionals, publieke opinie en decision makers.

Rode draad doorheen onze communicatie is dan ook dat we sociocultureel werk(geverschap) een stem én een gezicht willen geven. Op deze blog willen we inspireren en activeren. Je ontdekt er wat er leeft en beweegt in de socioculturele sector.

Nieuwe collega: Jasmien Durnez

30.01.2024

Een nieuw jaar, een nieuw geluid. En dat mag gerust ferme pokkeherrie zijn. Maak kennis met onze nieuw aanwinst Jasmien Durnez. Deze onvervaarde culturo duikt met plezier in onze syllabi om u binnenkort als consulent met kennis van zaken te woord te staan. Intussen verovert ze met gemak ’t Stad. Ha, Leuven spreidt de vleugels uit.

Filter artikels

  • Alles weergeven
Een totaal van 70 artikels gevonden. Nu 9 artikels weergegeven op pagina 7 van 8
FURIA 24

Aan de slag met impactgericht werken #2: Furia

25.02.2020

1 jaar lang intensief werken aan het in kaart brengen van de impact die je als organisatie hebt: dat was het opzet van een lerend netwerk dat we in 2019 samen met Verso en de Sociale Innovatiefabriek organiseerden.

In deze blogpost getuigt Greet van Furia, de organisatie achter de jaarlijkse Nationale Vrouwendag, over hun ervaringen.

VLAMO Joris Michael

Aan de slag met impactgericht werken #1: VLAMO

24.02.2020

1 jaar lang intensief werken aan het in kaart brengen van de impact die je als organisatie hebt: dat was het opzet van een lerend netwerk dat we in 2019 samen met Verso en de Sociale Innovatiefabriek organiseerden.

In deze blogpost getuigt Sophie van amateurmuziekorganisatie VLAMO over hun ervaringen.

Hilde Crevits Web 13 small5

+Aan de arbeid: Hilde Crevits (CD&V) over haar nieuwe job als minister van Werk

19.02.2020

In februari 2020 waren we te gast op het kabinet van Hilde Crevits (CD&V), op dat moment enkele maanden aan het roer als Vlaams minister van Werk. We babbelden er uitgebreid over haar ambities als minister en bepaalde uitdagingen op de werkvloer: digitalisering, werkbaar werk en de nood om continue te blijven leren.

Jaarmagazine belangenbehartiging 2

Belangenbehartiging in 2019: verkiezingen, vervolg VIA5 en véél cao's

13.01.2020

Belangenbehartiging in 2019, dat was opnieuw een jaar vol cao’s, overleg, vergaderingen binnen de paritaire comités en beheerscomités. En daar bovenop ook nog eens het jaar waarop we naar de stembus trokken voor verkiezingen op maar liefst 3 bestuursniveau's. In dit artikel lees je hoe we ons hebben ingezet voor jouw belangen als socioculturele werkgever.

Paulien Natens

Maak kennis met Paulien, onze nieuwe adviseur belangenbehartiging

19.12.2019

Sinds begin december heeft onze directeur Veerle een nieuwe rechterhand voor alles wat te maken heeft met de belangenbehartiging in de verschillende sociaaloverlegorganen: Paulien Natens. Leer haar beter kennen in deze blog.

Dirk Vermeulen in de Ravensteingalerij

Afscheidsinterview Dirk Vermeulen

06.09.2019

Sociare & SCWITCH zwaaien founding father Dirk Vermeulen uit na 20 jaar inzet voor de socioculturele sector met een afscheidsinterview.

Samenlevingsopbouw2

Sociocultureel werk: niet alleen sensationeel, maar ook essentieel…

31.05.2019

Waarom sociocultureel werk naast sensationeel ook heel essentieel is in de maatschappij waarin we leven? Je ontdekt het in onze video.

Veerle Huwé

De dag van…Veerle Huwé, directeur bij Sociare

10.05.2019

In deze video volgen we kersvers Sociare-directeur Veerle Huwé één werkdag lang met de camera doorheen Brussel.

Bumper

Het 2018 van Sociare in infographics

01.05.2019

Ook in 2018 stonden we bij Sociare klaar voor jou en je organisatie. Facts & figures over dat fabuleuze jaar vind je hier op een rijtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!