Ga verder naar de inhoud

Nieuwe collega: Lucas Vael

08.11.2022

We trokken bij Sociare de afgelopen tijd een ferm spurtje ‘nieuwe aanwervingen’. Zo zochten en vonden we stevige versterking voor ons consulententeam. Maak kennis met Lucas Vael, die bij Sociare binnenstapt in de wereld van de werkende mens. Inderdaad, zijn eerste job. Bye bye lang uitslapen op weekdagen.

Dag Lucas. Fris en monter en net begonnen bij Sociare. Mogen we iets meer weten over je achtergrond? Waar kom je vandaan? En wat heb je gestudeerd?

Hallo, ik ben Lucas en ik woon in Leuven met mijn vriendin. Ik heb rechten gestudeerd aan de KULAK in Kortrijk om na twee jaar over te stappen naar de KU Leuven, zoals dat gebruikelijk is. Mijn master heb ik afgelegd aan de Vrije Universiteit van Brussel in de afstudeerrichting burgerlijk- en procesrecht. Ik vond het een heel boeiende en brede opleiding, die mij iets heeft bijgeleerd over quasi alle aspecten van de maatschappij. Ik raad het zeker aan, al moet je de slapeloze nachten er wel bij nemen.

Lucas Vael 2022

Slapeloze nachten? Dat klinkt pittig.

Dat was het ook. Cursussen van honderden, soms bijna duizend pagina’s zijn niet ongewoon in de opleiding. En elke kleine uitzondering op de regel kan belangrijk zijn. Daar lig je al eens wakker van, zeker tijdens examenperiodes.

Waarom kies je voor een job in de socio-culturele sector?

Al tijdens mijn studies wist ik dat ik in de dienstverlening en juridisch adviseren aan de slag wou gaan. Mensen echt helpen met hun vragen en problemen is wat ik wil doen. Dat ik dit ging doen in de socio-culturele sector was mij niet meteen duidelijk. Maar toen ik naarstig op zoek was naar een eerste job kwam ik uit bij Sociare en werd ik helemaal warm gemaakt voor de socio-culturele sector. Tijdens mijn jeugd ben ik lid geweest bij meerdere verenigingen, zowel jeugdbeweging als sportverenigingen. Het is een brede sector die dicht bij de mensen staat en waar je echt het verschil kan maken. Ik hoop daar zeker aan te kunnen bijdragen.

Je woont in Leuven, maar je bent geen echte Leuvenaar. Waar liggen je roots? Keer je daar nog vaak naar terug?

Mijn roots liggen in West-Vlaanderen. Ik ben geboren in Izegem en opgegroeid in Wielsbeke. Ik ben een trotse West-Vlaming, maar de liefde heeft mij na mijn studies in Leuven gehouden. Tijdens het weekend keer ik vaak terug naar het rustige westen om te bekomen van het drukke stadsleven en om mijn familie te bezoeken. Op zondagavond keer ik dan met opgeladen batterijen terug.

Je bent pas afgestudeerd. Ben je klaar voor het werkende leven? Waar kijk je naar uit?

Ik heb best lang gestudeerd, dus voel mij zeker en vast klaar voor het werkende leven. Ik kijk er naar uit alle kennis die ik heb vergaard te kunnen toepassen in de praktijk en de maatschappij iets bij te brengen. Elke dag vroeg opstaan, daar moet ik wel nog aan wennen. Ik slaap namelijk graag uit en als student was dat ook meestal mogelijk, aangezien de lessen werden opgenomen.

Welke hobby’s heb je? Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben een echte sportfanaat, maar de laatste jaren vooral eerder aan de passieve kant. Ik hou erg van de Amerikaanse populaire sporten, zoals baseball en basketbal, en ook voetbalmatchen pik ik graag mee. Ik hoop mij ook binnenkort opnieuw aan te sluiten bij een baseballvereniging, de sport die ik tijdens mijn kinder- en jeugdjaren mijn passie noemde. Verder geniet ik ervan om rustig iets te gaan drinken met vrienden en haal ik er in het weekend veel plezier uit om mijn familie terug te zien.

Heb je een vraag voor Lucas of wil je hem graag welkom heten? Stuur hem gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!