Ga verder naar de inhoud

Nieuwe consulent David Joly

09.03.2022

Een nieuwe lente, een nieuw geluid én een nieuwe collega. Jurist David Joly komt ons team consulenten versterken. Hij brengt heel wat ervaring mee en bovenal een Brusselse ‘touch’. Welkom David!

Dag David, mogen we wat meer over jou weten? Wat heb je gestudeerd en waar heb je eerder gewerkt?

“Ik ben David en ik ben net op tram 4 gestapt. Na twee jaar aan de KUB heb ik mijn diploma rechten behaald in Leuven. Arbeidsrecht was één van mijn lievelingsvakken en ik had snel het gevoel dat ik die richting uit zou willen gaan in mijn professionele loopbaan. Ik heb jarenlang voor een werkgeversorganisatie gewerkt in de elektriciteitssector en ook op de HR-dienst van de grootste Brusselse werkgever, de MIVB.”

David Joly portret

Waarom kies je voor de socio-culturele sector?

“Human Ressources is echt wel mijn ding. Ik ben graag met mensen bezig, niet met cijfers. De socio-culturele sector sluit hier nauw bij aan. Ik ben ook vrijwilliger in mijn sportclub, waar ik af en toe een activiteit organiseer.”

Je woont in Brussel. Ben je ook een echte Brusseleir ? En wat vind je het leukst aan de stad?

“Ik ben inderdaad een echte! Ik kom uit Sint-Pieters-Woluwe en nu woon ik in Sint-Lambrechts-Woluwe. Behalve tijdens mijn kotjaren heb ik nooit ergens anders gewoond. En hoewel ik erg van de natuur hou ben ik een echte ‘stadsmens’ en daarom voel ik mij goed in Brussel. De zintuigen worden constant geprikkeld omdat er zoveel te doen en te zien is. Ondanks dat ik hier al mijn hele leven woon, ontdek ik af en toe plaatsen of monumenten die ik nog nooit gezien had. Zo heb ik tijdens de laatste Openmonumentendag de Grote Synagoge bij het Poelaertplein vanbinnen kunnen bezoeken. Wat een parel!”

Wat doe je graag als je niet aan het werk bent?

“Ik ben graag bezig, ook in mijn vrije tijd. Op sportief vlak zijn wandelen en tennissen mijn grootste hobby’s, maar ik ga ook graag eens zwemmen of padellen. Dat heb ik net als vele mensen ‘ontdekt’ tijdens de coronacrisis en het is inderdaad héél aanstekelijk. Ik ga ook graag uit eten of eens naar de bioscoop of een theatervoorstelling. Voor een reis of iets geks mag je mij ook steeds boeken."

Heb je een vraag voor David of wil je hem graag welkom heten? Stuur onze nieuwe collega gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!