Ga verder naar de inhoud

Nieuwe collega: Annelies Vertongen

19.10.2022

Buiten blijft de nazomer maar duren, en ook bij Sociare is het mooi weer. Maak kennis met het nieuwste zonnetje in huis: Annelies Vertongen. Ze wordt onze nieuwe socio-economische stafmedewerker. Welkom Annelies!

Dag Annelies, welkom bij Sociare! Kan je ons wat meer over jezelf vertellen?

"Mijn naam is Annelies, ik woon in Deurne met mijn vriend en onze kat. Ik studeerde sociaal-economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Dat is een heel multidisciplinaire opleiding waar mijn interesse in mens en maatschappij en de cijfers daarachter hand in hand gingen. Tijdens mijn studies werkte ik een aantal jaren in deSingel internationale kunstcampus, waar ik al snel een warm hart voor de culturele sector kreeg."

"Na mijn studies startte ik in volle corona periode als payroll consulent op het sociaal secretariaat bij SD Worx. Dit was een enorm leerrijke en boeiende ervaring waar ik echt bevestiging kreeg dat ik graag technisch en cijfermatig bezig ben."

Annelies Vertongen 2022

Je woont in Antwerpen. Hou je van de koekenstad? Heb je er favoriete plekken?

"Ik heb zeker en vast een groot hart voor Antwerpen. Ik woon er sinds mijn achttiende, en heb er sindsdien al op 8 verschillende plekken gewoond. Vroeger was mijn vader expat en zo heb ik als kind ook in Zuid-Afrika en in de Verenigde Staten (South Carolina) gewoond. Het verhuizen zit me dus wel in de genen!"

"Het is fijn om nu net buiten de stad iets groener en rustiger te zitten, aan het Boekenberg park. Vlakbij de stad weliswaar, zodat we binnen een tiental minuten het bruisende stadsleven weer in kunnen. Ik vind namelijk niets leuker dan een gezellig terrasje doen of een nieuw restaurant ontdekken, in de weekends ga ik graag op pad met familie of vrienden. Het fijne is dat je de stad nooit helemaal kan kennen, er is altijd wel iets nieuws te beleven. Mijn vriend is historicus en was vroeger stadsgids. Het is heel leuk om samen door de stad de kuieren en de historische parels te op te zoeken."

Wat kom je bij Sociare doen? Waar kijk je naar uit? En waarom kies je voor werken in de socioculturele sector?

"Ik ga bij Sociare aan de slag als socio-economisch stafmedewerker. Dit leunt terug erg aan bij mijn opleiding, en ik heb erg veel zin om bij te leren over de sector en socio-economisch onderzoek te kunnen uitvoeren. De combinatie tussen het cijfermatige en de socio-culturele sector is echt exact wat ik wil doen. Ik wil graag mee het verschil kunnen maken. Ik begin er dus met veel goesting aan."

Je bent een verwoede lezer. Klopt het dat je ongeveer één boek per week leest? Dat kan tellen!

"Ik lees heel erg graag, dat is voor mij de absolute ontspanning. Als ik echt in een flow zit dan vliegen de boeken erdoor, dus 1 boek per week is inderdaad niet overdreven. Ik lees verschillende soorten boeken: historische romans, detectives, sciencefiction, biografieën, enzoverder."

Welke boeken lees je het liefst en heb je leestips voor de collega’s?

"Het liefst lees ik Fantasy boeken, dit zijn vaak dikke boeken en lange reeksen, een hele nieuwe wereld waar ik wel even zoet mee ben. In het middelbaar studeerde ik Grieks en er zijn nu ook veel boeken die een moderne hervertelling zijn van de Griekse verhalen, zoals die van Achilles, Circe, Briseis. Die vind ik erg fijn om te lezen."

"Wat ik onlangs las en me echt is bijgebleven is het boek ‘Homegoing’ van Yaa Gyasi dat per hoofdstuk het verhaal van een volgende generatie vertelt, vertrekkend van twee zussen in Ghana. Een boek dat echt blijft hangen en waar je nog vaak aan moet terugdenken, dat zijn in mijn ogen de beste boeken."

Heb je een vraag voor Annelies of wil je haar graag welkom heten? Stuur haar gerust een mailtje.

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!