Ga verder naar de inhoud

Bestuurslid Liliane Roegies (Sportwerk Vlaanderen) overleden

28.04.2021

Met pijn in het hart nemen we afscheid van bestuurslid Liliane Roegies (Sportwerk Vlaanderen), die sinds 2005 onafgebroken zetelde in de Raad van Bestuur van Sociare. Liliane overleed op vrijdag 23 april na een ziekte, ze is 62 geworden.

We zullen ons Liliane herinneren als de warme, genereuze vrouw die ze was. Met haar zachte en tegelijk krachtige uitstraling won ze medewerkers en partners haast automatisch voor zich. Haar stijl van communiceren was heel open en direct, wat leidde tot kwaliteitsvolle en gedegen samenwerkingen. Liliane had hoge verwachtingen van anderen, maar was ook veeleisend voor zichzelf.

Onze collega Griet Van Mol kroop in haar pen en schreef de volgende woorden neer voor Liliane:

"Liliane, een parel heeft zich terug geborgen. 16 Jaar lang loodste je als bestuurder Sociare mee door de woelige wateren van de socioculturele sector. Respect voor iedere partner en evenwichtige verhoudingen als credo. Integriteit in je vaandel.

De decretale opdracht aan Vlabus toegekend om de tewerkstelling in de sportsector te verhogen en te zorgen voor meer en betere sportbegeleiding in Brussel en Vlaanderen was bij jou in goede handen.

Je bouwde samen met je medewerkers een sterke, wendbare dienstverlening uit voor gemeenten, sportorganisaties en andere partners. Met daarbij voortdurende aandacht voor de naleving van de regels van de arbeidswetgeving. Een moeilijke klus. De nieuwe naam die de organisatie sinds 2016 draagt, ‘Sportwerk Vlaanderen’, dekt de lading: competente medewerkers die onze beweging- en sportactiviteiten gezellig en kwalitatief sterk maken.

Goede wijn behoeft geen krans, Liliane. We sturen je bloemen mee om je te danken. Je missen zullen we.

Liliane roegies

Zelf een leuk verhaal of inspirerende case om te delen?

Daar maak je onze stafmedewerker communicatie & ledenrelaties altijd blij mee!