Talentoscoop: één-op-één ondersteuning voor sociale ondernemers

woensdag 28/02/2018

Logo

 

Projecten over talentbenadering, diversiteit of teamwerking. Allemaal hebben ze één ding gemeenschappelijk: ze vertrekken vaak vanuit sociaal engagement. Ze gaan uit van de bezorgdheid dat er te weinig mensen uit kansengroepen aan het werk zijn en willen daar wat aan doen. Om werkgevers achter dat hoger doel te scharen, wordt besloten hen te gaan ‘sensibiliseren’, gevoelig te maken voor diversiteit. Of er worden ‘drempels weggewerkt’ voor de tewerkstelling van kansengroepen.

Die projecten zijn nobel en vaak succesvol, maar is een maar… In hun benadering zit een zwakte ingebakken. Ze vertrekt van wat de maatschappij nodig heeft. Ze luistert minder naar wat jij als werkgever nodig hebt.

Dat gaat Talentoscoop nu eens wel doen.

Gesprek Bar Vrouw 10998

 

Met het ESF-project Talentoscoop leggen Verso, GTB, de Werkplekarchitecten, Howest en EPR hun oor te luisteren in je organisatie. We zoeken samen uit of je dienstverlening nog is afgestemd op de behoeften van je doelgroep of achterban - als die al niet gewijzigd zijn. We gaan na of een inclusief personeelsbeleid een antwoord kan bieden. Single points of contact leiden je meteen naar de nodige dienstverleners. 

Meer info?

Je leest alles over het project, de methodiek en de gratis infomomenten die je tijdens de maand maart kan bijwonen op de website van HR-wijs.