Vorming & netwerking

donderdag 26/04/2018

Workshop: Maak van uw arbeidsreglement een handig werkinstrument

Vorming

Is je arbeidsreglement aan een update toe? Kom dan naar deze workshop en tover je arbeidsreglement om tot een handig werkinstrument.

Om de verplichte bepalingen kun je niet heen. Maar er is nog voldoende ruimte om eigen spelregels uit te werken.

Lees meer

dinsdag 08/05/2018

Workshop Flexibel verlonen en cafetariaplannen

Vorming

Deze workshop flexibel verlonen geeft je een overzicht van wat mogelijk is in kader van flexibel verlonen en cafetariaplannen, rekening houdend met wat moet en wat nog extra kan.

Lees meer

woensdag 09/05/2018

Workshop Het nieuwe werken: juridische aspecten

Vorming

Het nieuwe werken is meer dan telewerk alleen. Het gaat om plaats- én tijdonafhankelijk werken. We kunnen echter niet om het feit heen dat vooral telewerk wettelijk omkaderd is. Op juridisch vlak is en blijft het nieuwe werken dus grotendeels grijze zone. Dat neemt niet weg dat het interessant is om de juridische aspecten op een rijtje te zetten, van telewerk maar ook ruimer over plaats- en tijdonafhankelijk werken. Een verantwoordelijkheid die we bij Sociare met plezier op ons nemen in een workshop met aandacht voor de pijnpunten en concrete voorstellen van aanpak, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Lees meer

woensdag 16/05/2018

donderdag 17/05/2018

Basiscursus 'kort' voorjaar 2018

Vorming

Tweedaagse focus op de verschillende fases van tewerkstelling in Paritair Comité 329 voor de socioculturele sector aan de hand van kapstokken en knipperlichten.

Lees meer

vrijdag 18/05/2018

Collegagroep coördinatoren - mei 2018 - thema: stress & burn-out

Netwerking

Sinds september 2017 gaan de Boeiende Babbel van Sociare en de intervisie coördinatoren van de Ambrassade in elkaar op. Naast de 2 netwerkmomenten aan de start van het werkjaar en het begin van het nieuwe jaar willen we met de Collegagroep Coördinatoren 2x per jaar samen komen. Om in een informele, vertrouwelijke sfeer te luisteren naar interessante sprekers én naar elkaars verhalen en ervaringen.

Het thema waar we ons dit voorjaar over buigen, is dat van stress- en burn-out preventie.

 

Lees meer

donderdag 24/05/2018

Workshop Arbeidsduur en deeltijdse arbeid

Vorming

De spelregels rond arbeidsduur en deeltijdse arbeid zijn enorm complex. Het gaat om tientallen regels en evenveel uitzonderingen waarmee je als organisatie rekening moet houden. 

Wij ontwarren voor jou het kluwen met deze praktische workshop, die naast de basisregels ook de meest actuele wijzigingen toelicht.

Lees meer

vrijdag 08/06/2018

Workshop: kostenvergoedingen voor vaste & losse medewerkers

Vorming

Twijfel je soms of je bepaalde kostenvergoedingen wel op de juiste manier toekent aan je medewerkers? Na het volgen van deze workshop behoren die twijfels voorgoed tot het verleden. We ontleden samen met jullie de verschillende mogelijkheden vanuit zowel fiscaal- als sociaalrechtelijk standpunt. Daarbij hebben we ook aandacht voor de eigenheid van de sector, want ook de regelingen voor kostenvergoedingen voor vrijwilligers, kunstenaars en freelancers komen aan bod. 

Lees meer

maandag 11/06/2018

SC XL - Thema: leren & ontwikkelen van medewerkers

Netwerking

SC XL is een platform waar Sociare grote organisaties binnen de sector bij elkaar wil brengen om van elkaar te leren. Ervaringsuitwisseling over personeelsbeleid, organisatiemanagement en toepassing sociale wetgeving staan daarbij centraal.

Thema van de laatste bijeenkomst voor de zomer: leren & ontwikkelen van medewerkers

Lees meer

dinsdag 12/06/2018

Workshop ‘Werkgelegenheidsmaatregelen’

Vorming

Deze workshop geeft een actueel overzicht van maatregelen waarmee je de loonkosten bij aanwerving kunt drukken. Ook opleidingen en steunmaatregelen komen aan bod.

Lees meer