Vorming & netwerking

woensdag 24/01/2018

BTW: de basis

Vorming

Door de btw-bomen het bos nog zien: het is soms moeilijk. Want in welke gevallen ben je als organisatie nu precies vrijgesteld? Hoe bepaal je in welke mate de belasting op toegevoegde waarde kan afgetrokken worden, en welke specifieke regels gelden er in onze sector? Deze workshop is de perfecte introductie voor al wie stappen wil zetten in de wondere wereld van de btw. Ideaal voor beginners, maar ook een aanrader bij wijze van opfrissing.

Lees meer

vrijdag 26/01/2018

Netwerkmoment voor coördinatoren uit het jeugdwerk - in samenwerking met De Ambrassade

Netwerking

Ben je coördinator of leidinggevende van een jeugdwerkorganisatie? Kom dan naar het eerste netwerkmoment van 2018 dat we samen met de collega's van De Ambrassade organiseren.

Lees meer

vrijdag 26/01/2018

ActuaPlus 2018

Vorming

Naast de halfjaarlijkse actuasessies organiseert Sociare ook ActuaPlus: vijf updatesessies, met alle actuele sociale informatie, heet van de naald en toegespitst op de sector.

Lees meer

donderdag 01/02/2018

Basiscursus 329 - voorjaar 2018 - VOLZET

Vorming

Deze vorming is jammer genoeg volzet. Daardoor is het niet langer mogelijk om in te schrijven.

Als eerste inschrijven voor de basiscursus in het najaar (data nog te bepalen)? Stuur een mailtje naar vormingen@sociare.be

Lees meer

vrijdag 02/02/2018

Infosessie: Actua februari 2018

Vorming

Benieuwd naar de impact van bepaalde beslissingen van de federale en Vlaamse regering op je organisatie? Wat wijzigt er allemaal aan het begin van 2018, en wat zit er nog in de pijplijn? Op een voormiddag tijd ben je weer helemaal mee.

Lees meer

dinsdag 06/02/2018

Workshop - Beëindiging van de arbeidsovereenkomst

Vorming

Het ontslagrecht is een complexe materie. De regels en vormvereisten waarmee je als werkgever rekening moet houden zijn talloos, waardoor het soms moeilijk is om het overzicht te behouden. Maar dat geldt gelukkig niet voor onze consulenten. In deze workshop nemen we je bij de hand en leiden we je stap voor stap doorheen de verschillende ontslagprocedures

Lees meer

vrijdag 09/02/2018

Workshop: Preventie, welzijn & reïntegratie op het werk

Vorming

Een waterdicht preventie- en welzijnsbeleid op het werk: als werkgever is het jouw eindverantwoordelijkheid. Als het angstzweet je nu al uitbreekt: geen paniek. Preventie & welzijn hoeft absoluut geen ingewikkeld kluwen van analyses, plannen en verslagen te zijn. Hoe je het simpel en praktisch aanpakt leren we je graag in deze workshop. En zit je nog met vragen rond de reïntegratie van zieke werknemers? Geen nood: ook return to work komt aan bod in deze opleiding.

Lees meer

maandag 19/02/2018

SC XL - Thema: telewerken

Netwerking

SC XL is een platform waar Sociare grote organisaties binnen de sector bij elkaar wil brengen om van elkaar te leren. Ervaringsuitwisseling over personeelsbeleid, organisatiemanagement en toepassing sociale wetgeving staan daarbij centraal.

Thema van de eerste bijeenkomst van 2018: telewerk - struikelblokken & aandachtspunten

Lees meer

vrijdag 23/02/2018

Workshop Financieel beleid in de vzw: ‘Hoe lees en werk je met de jaarrekening?’

Vorming

De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze workshop sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.

Na het volgen van deze sessie nog informatie nodig over begrotingsbeleid? Over dat thema werkten we een vorming op maat uit, speciaal voor de deelnemers aan de workshop jaarrekeningen.

Lees meer

dinsdag 27/02/2018

Workshop Het nieuwe werken: juridische aspecten

Vorming

Het nieuwe werken is meer dan telewerk alleen. Het gaat om plaats- én tijdonafhankelijk werken. We kunnen echter niet om het feit heen dat vooral telewerk wettelijk omkaderd is. Op juridisch vlak is en blijft het nieuwe werken dus grotendeels grijze zone. Dat neemt niet weg dat het interessant is om de juridische aspecten op een rijtje te zetten, van telewerk maar ook ruimer over plaats- en tijdonafhankelijk werken. Een verantwoordelijkheid die we bij Sociare met plezier op ons nemen in een workshop met aandacht voor de pijnpunten en concrete voorstellen van aanpak, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Lees meer

vrijdag 02/03/2018

Workshop Financieel beleid in de vzw: ‘Hoe lees en werk je met de jaarrekening?’

Vorming

De jaarrekening, met onder andere de balans en de resultatenrekening, is dé financiële vertaling van de werking van je organisatie in het voorbije werkjaar en bevat dus een schat aan informatie. Je kan daarom maar beter zorgen dat je zo'n jaarrekening begrijpt. Na het volgen van deze workshop sta je sterker in je schoenen bij gerichte beleidsvragen in je Raad van Bestuur of bij de voorstelling van de jaarrekening op je Algemene Vergadering.

Na het volgen van deze sessie nog informatie nodig over begrotingsbeleid? Over dat thema werkten we een vorming op maat uit, speciaal voor de deelnemers aan de workshop jaarrekeningen.

Lees meer

dinsdag 06/03/2018

Workshop vzw – wettelijke verplichtingen, publicaties en bekendmakingen

Vorming

Een vzw moet gegevens bijhouden en bekendmaken, ter inzage houden, neerleggen en laten publiceren. Ledenregister, wijzigingen van het bestuur, statutenwijzigingen, jaarrekeningen: voor alles gelden specifieke regels. In deze workshop zetten we die regels op een rij.

Lees meer

vrijdag 09/03/2018

Workshop Telewerk

Vorming

Deze workshop telewerk geeft je een totaalbeeld van hoe je telewerk organiseert in je organisatie, toegespitst op de socioculturele sector. Wil je structureel telewerk invoeren? Wil je occasioneel telewerk mogelijk maken? Of wil je occasioneel telewerk juist beperken tot een bepaalde functie? Hoe voer je telewerk in? Hoe organiseer je telewerk? Je leert het allemaal in deze workshop.

Lees meer

dinsdag 27/03/2018

Workshop losse medewerkers

Vorming

Lente, paasvakantie, zomer over een paar maanden...: de kans is groot dat je organisatie - occasioneel of op regelmatige basis - een beroep doet op losse medewerkers. Of dat nu jobstudenten, freelancers of kunstenaars zijn. Maar hoe zit dat wettelijk gezien? In deze workshop zetten we de verschillende vormen van soepele tewerkstelling waar je op kan terugvallen op een rij.

  

Lees meer

woensdag 28/03/2018

Workshop Tijdskrediet

Vorming

Deze workshop tijdskrediet geeft je een totaalbeeld van hoe tijdskrediet werkt, toegespitst op de socioculturele sector. Zo kan je voortaan met kennis van zaken antwoord geven op de ingewikkelde vragen van je werknemers.

Lees meer

dinsdag 17/04/2018

Workshop Flexibel verlonen en cafetariaplannen

Vorming

Deze workshop flexibel verlonen geeft je een overzicht van wat mogelijk is in kader van flexibel verlonen en cafetariaplannen, rekening houdend met wat moet en wat nog extra kan.

Lees meer

donderdag 19/04/2018

Infosessie - tijdsregistratietool werktijd.be

Vorming

Sociare ontwikkelde een online tool voor tijdsregistratie, volledig afgestemd op de noden van organisaties uit de socioculturele sector: Werktijd.be. Maak tijdens deze infosessie een wandeling door het instrument en ontdek de mogelijkheden voor je organisatie. 

 

Lees meer

donderdag 26/04/2018

Workshop: Maak van uw arbeidsreglement een handig werkinstrument

Vorming

Is je arbeidsreglement aan een update toe? Kom dan naar deze workshop en tover je arbeidsreglement om tot een handig werkinstrument.

Om de verplichte bepalingen kun je niet heen. Maar er is nog voldoende ruimte om eigen spelregels uit te werken.

Lees meer

dinsdag 08/05/2018

Workshop Flexibel verlonen en cafetariaplannen

Vorming

Deze workshop flexibel verlonen geeft je een overzicht van wat mogelijk is in kader van flexibel verlonen en cafetariaplannen, rekening houdend met wat moet en wat nog extra kan.

Lees meer

woensdag 16/05/2018

donderdag 17/05/2018

Basiscursus 'kort' voorjaar 2018

Vorming

Tweedaagse focus op de verschillende fases van tewerkstelling in Paritair Comité 329 voor de socioculturele sector aan de hand van kapstokken en knipperlichten.

Lees meer

vrijdag 18/05/2018

Collegagroep coördinatoren - mei 2018

Netwerking

Sinds september 2017 gaan de Boeiende Babbel van Sociare en de intervisie coördinatoren van de Ambrassade in elkaar op. Naast de 2 netwerkmomenten aan de start van het werkjaar en het begin van het nieuwe jaar willen we met de Collegagroep Coördinatoren 2x per jaar samen komen. Om in een informele, vertrouwelijke sfeer te luisteren naar interessante sprekers én naar elkaars verhalen en ervaringen.

Lees meer

donderdag 24/05/2018

Workshop – Arbeidsduur en deeltijdse arbeid

Vorming

De spelregels rond arbeidsduur en deeltijdse arbeid zijn enorm complex. Het gaat om tientallen regels en evenveel uitzonderingen waarmee je als organisatie rekening moet houden. 

Wij ontwarren voor jou het kluwen met deze praktische workshop, die naast de basisregels ook de meest actuele wijzigingen toelicht.

Lees meer

vrijdag 08/06/2018

Workshop: kostenvergoedingen voor vaste & losse medewerkers

Vorming

Twijfel je soms of je bepaalde kostenvergoedingen wel op de juiste manier toekent aan je medewerkers? Na het volgen van deze workshop behoren die twijfels voorgoed tot het verleden. We ontleden samen met jullie de verschillende mogelijkheden vanuit zowel fiscaal- als sociaalrechtelijk standpunt. Daarbij hebben we ook aandacht voor de eigenheid van de sector, want ook de regelingen voor kostenvergoedingen voor vrijwilligers, kunstenaars en freelancers komen aan bod. 

Lees meer

maandag 11/06/2018

SC XL - Thema: leren & ontwikkelen van medewerkers

Netwerking

SC XL is een platform waar Sociare grote organisaties binnen de sector bij elkaar wil brengen om van elkaar te leren. Ervaringsuitwisseling over personeelsbeleid, organisatiemanagement en toepassing sociale wetgeving staan daarbij centraal.

Thema van de laatste bijeenkomst voor de zomer: leren & ontwikkelen van medewerkers

Lees meer

dinsdag 12/06/2018

Workshop ‘Werkgelegenheidsmaatregelen’

Vorming

Deze workshop geeft een actueel overzicht van maatregelen waarmee je de loonkosten bij aanwerving kunt drukken. Ook opleidingen en steunmaatregelen komen aan bod.

Lees meer